AFM AFM
Header

Hoe werkt investeren in recreatief vastgoed bij Dormio Investments?


  • Verantwoord en zorgeloos investeren
  • Alles onder één dak
  • Ruim 20 jaar uw deskundige partner

Als alternatief voor sparen of als aanvulling van uw investeringsportefeuille kunt u beleggen in een eigen vakantiewoning. U kunt dan zelf gebruik maken van uw tastbare bezit en deze laten verhuren aan toeristen. Onze vakantiewoningen bevinden zich altijd op toeristische toplocaties, met uitgebreide faciliteiten en veelzijdige omgevingen. Hiermee spreken wij op al onze resorts verschillende en voornamelijk brede doelgroepen aan. Dit zorgt voor een hoge bezettingsgraad wat resulteert in een aantrekkelijk rendement voor u als eigenaar via de maandelijkse huurinkomsten. Ontdek nu de ideale combinatie recreatie en rendement in het hogere marktsegment!

Wat koop ik?

Bij Dormio Investments koopt u een woning met inventaris. Al onze woningen zijn van hoogwaardige bouwkwaliteit en sluiten aan bij de natuurlijke omgeving van onze projectlocaties. Als u bij ons een vakantiewoning koopt wordt u niet alleen eigenaar van de woning, maar ook van de kavel en betaalt u dus geen erfpacht (dit geldt niet voor een appartement). Daarnaast werken wij met een meerjaren onderhoudsplan waarmee de kwaliteit van het resort, de faciliteiten en uw vakantiewoning wordt behouden.

Bekijk het aanbod

Hoe ziet het aankoopproces eruit?

1. Het maken van een weloverwogen beslissing

Op onze website kunt u zich oriënteren op ons uitgebreide aanbod. Heeft u uw potentiële vakantiewoning gevonden? We sturen u graag de verkoopinformatie toe zodat u zich goed kunt inlezen. Ook bieden we de mogelijkheid om uw investeringsobject in het echt te bezichtigen of op onze maquette te bekijken tijdens een Dormio Infodag op de projectlocatie. U maakt dan tegelijkertijd kennis met het resort, de faciliteiten, de gastronomie en de omgeving en kunt al uw vragen stellen aan onze verkoopadviseur.

Lees meer over het aankoopproces
2. U ontvangt volledige en deskundige aankoopbegeleiding

2. U ontvangt volledige en deskundige aankoopbegeleiding

Wanneer u ervoor kiest om te investeren in een vakantiewoning bij Dormio Investments, begeleiden wij u van A tot Z bij het aankoopproces. Zo kijken wij graag samen met u naar de eventuele financieringsmogelijkheden. Hiervoor werken wij al jarenlang samen met enkele betrouwbare partners. Als alles financieel rond is, worden de contracten opgesteld en vindt de overdracht plaats bij de notaris (mits de woning opgeleverd is).

3. Het onbezorgd genieten kan beginnen

Uw vakantiewoning is officieel van u! Vanaf nu kunt u uitgebreid zelf gebruikmaken van uw tastbare bezit en geniet u als eigenaar van een aantrekkelijk rendement vanuit de verhuur. Zowel de verhuur als het beheer en het onderhoud van uw vakantiewoning wordt u volledig uit handen genomen door onze eigen professionele verhuurorganisatie Dormio Resorts & Hotels. U heeft er geen enkel omkijken naar en hoeft alleen maar onbezorgd te genieten van uw waardevaste investering! Bent u benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? U leest ze hier!

Lees meer over verhuur en beheer
Uitgebreide eigen gebruiksmogelijkheden

Uitgebreide eigen gebruiksmogelijkheden

Als eigenaar van een vakantiewoning bij Dormio kunt u uiteraard zelf ook gebruik maken van uw tastbare bezit. Om uw vakantiewoning te boeken kunt u een reguliere boeking maken waardoor u uitgebreide mogelijkheden heeft om te verblijven in uw woning met uw gezin, familie of vrienden. U kunt uw woning eenvoudig telefonisch of via het online Eigenarenportaal boeken. Hier kunt u tevens te allen tijde de real-time bezetting van uw vakantiewoning bekijken. Ook kunt u gebruik maken van onze aantrekkelijke last-minute regeling. Wanneer u vanaf 7 dagen voor aankomst boekt, verliest u geen opbrengsten uit de verhuur. Zo kunt u genieten van een zorgeloze investering en een zorgeloos verblijf!

Verhuuropbrengsten

Als woningeigenaar ontvangt u iedere maand een volledig overzicht van de gerealiseerde huur van de maand ervoor en worden de huuropbrengsten automatisch overgemaakt. De huur wordt berekend op basis van een zogenaamd poolsysteem. Hierbij worden alle soortgelijke vakantiewoningen ondergebracht in één verhuurpool, waarbij we de verdeling van de toeristen over de woningen in een pool gelijkmatig verdelen. Door het hanteren van pools maakt het voor uw huurinkomsten dus niet uit of uw eigen vakantiewoning wel of niet is verhuurd.

Meer over verhuur en beheer

Wat wordt mijn rendement?

Het rendement verschilt per situatie en resort. Wij kijken graag samen met u naar uw situatie en geven u tevens inzicht in de rendementsprognose. In veel gevallen kiezen investeerders ervoor om hun vakantiewoning te financieren, de inbreng van eigen middelen is vaak ook vereist. Elke situatie is hierin uniek. Om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij de aankoop van uw vakantiewoning en de eventuele bijbehorende financieringsmogelijkheden werken wij samen met een aantal betrouwbare en onafhankelijke partners. Wij brengen u graag in contact met één van onze partners voor passend advies.

Meer over onze samenwerkingen

Ons portfolio

Het portfolio van Dormio Investments bevat zowel nieuwbouw als reeds gerealiseerde projecten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. We laten u graag kennismaken met onze projecten. Bekijk in onze agenda welke evenementen wij hiervoor organiseren.

Bekijk de agenda