AFM AFM
Header

De financiering van uw vakantiewoning


  • Profiteer van het hefboomeffect
  • Samenwerking met betrouwbare partners
  • Volledige begeleiding

U heeft uw ideale vakantiewoning al gevonden en wilt deze graag financieren, maar hoe gaat dit in zijn werk? De financiering van een vakantiewoning wijkt op meerdere aspecten af van de financiering van een woonhuis. Onder andere is het aantal mogelijke geldverstrekkers kleiner en is inbreng van eigen middelen meestal vereist.

Om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren over de mogelijkheden van financiering, werkt Dormio samen met Soeverein IFS en Financieel Gezond. Zij staan u graag bij als onafhankelijke adviseur en bemiddelaar in ‘bijzondere’ hypotheken.

Investeren in recreatief vastgoed

Voorheen kochten veel mensen een vakantiewoning als belegging. Sinds de coronapandemie zien wij ook dat veel mensen een vakantiewoning kopen voor eigen gebruik, in combinatie met het verhuren van de woning in afwezigheid. Op deze manier kunt u zelf gebruik maken van uw bezit en ontvangt u maandelijks rendement via de huurinkomsten.

Lees meer over verhuur en beheer

Geldverstrekkers voor vakantiewoningen

Het aantal geldverstrekkers dat in Nederland automatisch hypotheken verstrekt voor vakantiewoningen is zeer beperkt. De maximale financiering varieert per situatie. Benieuwd wat er voor u mogelijk is? Neem contact met ons op, wij brengen u graag in contact met de juiste partners!

Neem contact op

Financiering in Frankrijk

Wist u dat u in Frankrijk de aankoop van uw vakantiewoning of -appartement deels kunt laten financieren? De rente voor de hypotheek op uw vakantiewoning in Frankrijk is 1,5% à 2% lager dan in Nederland dankzij de taux d’usure. Dit Franse wettelijk opgelegde renteplafond is voordelig voor uw maandlasten en leencapaciteit. Dit maakt een investering in uw eigen vakantiewoning in Frankrijk voor 1 januari 2023 extra interessant! Wilt u nu instappen en profiteren van aantrekkelijke prijzen, lage rente en fiscaal voordeel? Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Neem contact met ons op
Huurinkomsten en belasting

Huurinkomsten en belasting

Bij het financieren van een vakantiewoning profiteert u niet van de hypotheekrenteaftrek. Alleen de rente over de financiering die is afgesloten voor de aanschaf, het onderhoud of de verbouwing van een woning die als hoofdverblijf gebruikt wordt, is fiscaal aftrekbaar. De verhuuropbrengsten worden, evenals spaargeld, overige bezittingen en schulden in belast box 3. Voor het gedeelte boven de heffingsvrije grens betaalt u vermogensrendementsheffing. Dit geldt ook voor eigenaren die in het buitenland wonen aangezien onroerend goed belast wordt op basis van de locatie van de woning.