AFM AFM
Aankoopproces

Het aankoopproces van een vakantiewoning bij Dormio Investments


  • Begeleiding van A tot Z
  • Alles onder één dak
  • Ruim 20 jaar uw betrouwbare partner

Bij Dormio begeleiden wij u gedurende het gehele aankoopproces. Wij geven u graag inzicht in hoe het aankoopproces van een vakantiewoning, - appartement of chalet bij Dormio Investments eruit ziet. Daarnaast gaan we uiteraard graag met u in gesprek om uw specifieke wensen te bespreken en al uw vragen te beantwoorden.

Investeer in recreatief vastgoed

1. Oriëntatie

U overweegt te investeren in een eigen vakantiewoning. Op onze website kunt u zich oriënteren op ons uitgebreide aanbod. Bekijk hier al onze resorts en het huidige aanbod. Wilt u meer weten over hoe investeren bij Dormio Investments werkt of hoe het zit met de financiering van een vakantiewoning, -appartement of chalet? Lees dan hier meer of neem contact op met één van onze verkoopadviseurs.

Bekijk ons woningaanbod

2. U ontvangt de verkoopinformatie

Heeft u uw potentiële vakantiewoning gevonden op een van onze resorts in het binnen- of buitenland? Vraag eenvoudig via onze website de verkoopinformatie op door uw interesse kenbaar te maken via het contactformulier. U ontvangt dan de brochure en bijlage en één van onze verkoopadviseurs zal contact met u opnemen om vragen te beantwoorden en u verder te helpen in uw proces.

Bekijk onze resorts

3. U plant een bezichtiging of een bezoek aan een infodag

Wij bieden u de mogelijkheid om uw investeringsobject op één van onze reeds gerealiseerde projecten in het echt te bezichtigen. U maakt dan tegelijkertijd kennis met het resort, de faciliteiten, de gastronomie en de omgeving. Ook kunt u al uw vragen stellen aan onze verkoopadviseur. Bij onze nieuwe projecten in Nederland, die nog in ontwikkeling zijn, kunt u aan de hand van onze maquette kennismaken met ons uitgebreide aanbod. Hiervoor organiseren wij regelmatig Dormio Infodagen op de projectlocatie van onze nieuwe projecten. Ook hier kunt u uiteraard al uw vragen stellen aan onze verkoopadviseurs.

Bekijk onze agenda
4.  U maakt een keuze en de overeenkomsten worden opgemaakt

4. U maakt een keuze en de overeenkomsten worden opgemaakt

U heeft de perfecte vakantiewoning gevonden! Er wordt een intentieverklaring opgesteld. Hierin worden de afspraken bevestigd en vult u alle benodigde gegevens in zodat wij de overeenkomsten op kunnen maken.

5. U tekent de opgemaakte overeenkomsten en doet een aanbetaling

5. U tekent de opgemaakte overeenkomsten en doet een aanbetaling

U ontvangt de koopovereenkomst met bijbehorende bijlagen, waaronder de verhuurbemiddelingsovereenkomst en de onderhoud- en beheerovereenkomst. Tegelijkertijd ontvangt u van de projecten in Nederland een verkoop-informatieset met alle overige relevante informatie, zodat u precies weet waar u aan toe bent bij de aankoop van uw vakantiewoning. Direct na het tekenen van de overeenkomsten doet u een aanbetaling van 10%. Bij een wederverkoop van een woning die eerder verkocht is, is deze aanbetaling niet van toepassing.

6. Overdracht bij de notaris

Wanneer u naar de notaris gaat is afhankelijk van waar u koopt: of het project reeds gerealiseerd is of nog gebouwd moet worden. Bij een nieuwbouw project wordt u bijvoorbeeld uitgenodigd bij de notaris om een eigendomsoverdracht van de kavel te tekenen op het moment dat 70% van de woningen verkocht is. Wilt u hier meer over weten?

Neem dan nu contact met ons op
7. Realisatie van het resort*

7. Realisatie van het resort*

Zodra de relevante formaliteiten rond en ondertekend zijn wordt er gestart met de bouw van het resort. Dit gebeurt in samenwerking met een aannemer. Uiteraard informeren wij u graag over de voortgang van de bouw.

* Alleen van toepassing op nieuw te realiseren resorts.

8. Uw vakantiewoning wordt opgeleverd*

8. Uw vakantiewoning wordt opgeleverd*

Als uw vakantiewoning is gerealiseerd, wordt uw vakantiewoning aan u opgeleverd. Samen met de betrokken partijen vindt er een oplevering plaats. In de basis gaat het resort in één keer open, in sommige gevallen wordt het resort gefaseerd geopend.

* Alleen van toepassing op nieuw te realiseren resorts.

9. U kunt gebruik maken van uw tastbare bezit

U kunt nu zelf gebruik maken van uw tastbare bezit. Daarnaast wordt uw vakantiewoning vanaf dit moment verhuurd en beheerd door Dormio Resorts & Hotels tijdens uw afwezigheid.

Meer over verhuur en beheer
10. U ontvangt de maandelijkse huurinkomsten

10. U ontvangt de maandelijkse huurinkomsten

Uw investering begint haar vruchten af te werpen. U ontvangt uw maandelijkse huurinkomsten conform de poolverdeling.

Meer over Dormio Investments

Meer over Dormio Investments

Bij Dormio wordt u van A tot Z begeleid in het gehele proces; van aankoop tot verhuur en beheer. Zo kunt u zorgeloos investeren in een hoogwaardige vakantiewoning.

Waarom investeren bij Dormio?
Bekijk de investeringsmogelijkheden

Bekijk de investeringsmogelijkheden

Bij Dormio Investments vindt u een uitgebreid aanbod aan hoogwaardige vakantiewoningen op toeristische toplocaties in Europa. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk snel het aanbod