AFM AFM
Header

Ontdek de prachtige omgeving van Dormio Resort Medemblik


  • Historische driehoek tussen Medemblik, Hoorn en Enkhuizen
  • Gelegen nabij prachtige natuurgebieden
  • Medemblik als internationaal centrum van de watersport

Op slechts 5 minuten rijden van het historische Medemblik realiseren wij Dormio Resort Medemblik. Hier bieden wij luxe vakantiewoningen in een prachtige omgeving waarin u bent verzekerd van rust, ruimte en natuur. Met het IJsselmeer en verschillende natuurgebieden in de buurt is er genoeg ruimte waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen, varen of vissen. Medemblik is een bruisende stad in de regio West-Friesland en biedt een uitgebreid aanbod aan recreatiemogelijkheden voor jong en oud. De veelzijdige omgeving maakt Medemblik een aantrekkelijke vakantiebestemming voor een brede doelgroep nationale en internationale toeristen. Dit maakt Dormio Resort Medemblik een interessante investeringsmogelijkheid.

Bekijk het aanbod
Oudste stad van West-Friesland

Oudste stad van West-Friesland

Medemblik is de oudste stad van de regio West-Friesland en kent een rijke historie vol interessante verhalen. Dankzij de ligging aan het water heeft de stad een aantal bloeiende eeuwen gekend als havenstad en handelsplaats. Het indrukwekkende verleden is terug te zien in de vele monumenten en musea die in en om de stad te vinden zijn. Zowel jong als oud zal hier elke keer nieuwe dingen ontdekken!

Historische driehoek met Hoorn en Enkhuizen

Samen met Hoorn en Enkhuizen vormt Medemblik de ‘historische driehoek’. Net zoals in Medemblik vindt u ook hier vele sporen terug van het verleden. Zo staat Hoorn bekend om haar prachtige binnenhaven en vindt u hier vele indrukwekkende monumentale panden, grachten en oude winkelstraten. Enkhuizen beschikt eveneens over schitterende monumenten, een mooie grachtengordel en biedt daarnaast vele watersportfaciliteiten.

Neem contact met ons op
Toeristische trekpleisters in de buurt

Toeristische trekpleisters in de buurt

Op 35 minuten rijden vindt u in Zaandam de Zaanse Schans, een uniek dorp in Nederland vol molens en authentieke huisjes waar u even terug in de tijd kunt gaan. In dezelfde reistijd bent u ook in Alkmaar waar u de kaasmarkt kunt bezoeken die hier al 400 jaar wordt gehouden. Liever richting de kust? Dan zijn het prachtige zandstrand en de nabijgelegen duinen en tulpenvelden in Julianadorp zeker het bezoeken waard!

De blikvangers van Medemblik

De blikvangers van Medemblik

In Medemblik zijn vier stadshavens te vinden: de Oosterhaven, Pekelharinghaven, Westerhaven en Overlekerhaven. Hier leggen al sinds de 16e eeuw zeilschepen, vissersboten, koopvaardijschepen en jachten aan. Vanaf de Oosterhaven loopt u zo binnen bij de gezelligste cafés, de beste restaurants en de sfeervolle winkelstraten voor de leukste boetiekjes!

Kom tot rust in de nabijgelegen natuurgebieden

Wie op zoek is naar rust, ruimte en natuur kan zijn hart ophalen in recreatieplaats De Vooroever. Deze recreatieplaats meet maar liefst 114 hectare en biedt een heerlijk zandstrand, uitgestrekte weiden, een riet- en biezengebied en zelfs een vogeleiland. Ook recreatiegebied Het Egboetswater is een geliefde plaats met veel verschillende diersoorten waar natuurliefhebbers zich helemaal thuis voelen.

Bekijk onze woningen

Geniet van de rust en de ruimte

Geniet van de rust en de ruimte
Internationaal centrum van de watersport

Internationaal centrum van de watersport

Als internationaal centrum van de watersport vormt Medemblik de thuishaven voor de wedstrijdsport. In deze stad is tevens het International Sailing Center gevestigd, een belangrijke trainingsaccommodatie voor de internationale zeilwedstrijdsport. De West-Friese stad is dan ook erg populair onder zowel de professionele als de recreatieve watersporters van over de hele wereld én liefhebbers die er graag naar kijken!

Laat u verwonderen door de Westfriese Omringdijk

Laat u verwonderen door de Westfriese Omringdijk

In het prachtige Holland boven Amsterdam vindt u de Westfriese Omringdijk, een 800 jaar oud provinciaal monument dat ooit mens en dier beschermde tegen het zoute water. Deze 126 kilometer lange dijk slingert door het schitterende West-Friese landschap en leent zich uitstekend om te voet of per fiets te verkennen. Laat u verwonderen door de molens, VOC-steden, stolpboerderijen en andere culturele verrassingen en geniet van heerlijke streekproducten!

Benieuwd wat er in de omgeving allemaal te doen is?

Benieuwd wat er in de omgeving allemaal te doen is?

In de omgeving van Dormio Resort Medemblik vindt u het hele jaar door een uitgebreid aanbod aan recreatiemogelijkheden voor jong en oud. Dit maakt deze regio een aantrekkelijke vakantiebestemming onder nationale en internationale toeristen. Bent u nieuwsgierig geworden?