AFM AFM

Veelgestelde vragen


Investeren in een vakantiewoning, -appartement of chalet is geen alledaagse bezigheid. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit vragen oproept. Hieronder geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. Zit uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Hoe werkt beleggen in recreatief vastgoed?

Als alternatief voor sparen of als aanvulling van uw investeringsportefeuille kunt u investeren in een volledig gemeubileerde vakantiewoning van Dormio. U kunt zelf gebruikmaken van uw vakantiewoning en deze door Dormio Resorts & Hotels laten verhuren aan toeristen. Op deze manier ontvangt u een gunstig rendement op uw investering middels de maandelijkse huurinkomsten. U wordt geheel ontzorgd wat betreft de verhuur en het onderhoud van uw tastbare bezit. Ook kunt u bij ons rekenen op deskundige (aankoop)begeleiding.

Kan ik mijn vakantiewoning financieren?

Of u uw vakantiewoning kunt financieren is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wanneer u gebruik maakt van financiering bij de aankoop van een vakantiewoning behaalt u middels het hefboomeffect een mooi rendement op uw eigen vermogen! Uw financieel adviseur kan u hier alles over vertellen, maar wij brengen u ook graag in contact met één van onze onafhankelijke partners: Soeverein IFS en Financieel-Gezond. Beide intermediairs op hypotheekgebied voor recreatief vastgoed hebben vele jaren ervaring.

Door wie wordt mijn vakantiewoning verhuurd?

Onze eigen verhuurorganisatie Dormio Resorts & Hotels verzorgt op geheel professionele wijze de verhuur van uw vakantiewoning aan toeristen. Wij werken samen met nationale en internationale touroperators en maken tevens gebruik van onze eigen middelen. Door onze zeer gerichte klantbenadering weten wij snel passende huurders te vinden. Zo realiseren wij een zo hoog mogelijke bezettingsgraad. Dit resulteert in een mooi rendement op uw investering!

Wat wordt het rendement op mijn investering?

Het rendement is afhankelijk van uw situatie en het resort. Wij geven u uiteraard graag inzicht in de rendementsprognose. In het online Eigenarenportaal kunt u te allen tijde de real-time bezetting van uw vakantiewoning bekijken. Wilt u de verkoopinformatie ontvangen of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Wat voor soort vakantiewoning kan ik bij Dormio Investments kopen?

Wij hebben een uitgebreid aanbod aan vakantiewoningen. Wij bieden een variatie van vrijstaande en geschakelde vakantiewoningen, appartementen, penthouses en chalets aan voor 2 tot 20 personen. Zo is er altijd een accommodatie die bij uw wensen past. Al onze vakantiewoningen zijn van hoogwaardige bouwkwaliteit en sluiten aan bij de look and feel van de omgeving. U wordt bij de aankoop van een vakantiewoning of chalet niet alleen eigenaar van de vakantiewoning maar ook van de kavel en betaalt dus geen erfpacht.

Waar bevinden zich de Dormio resorts en hotels waarin ik kan investeren?

Wij bieden een uitgebreid aanbod unieke investeringsobjecten in binnen- en buitenland. Zo hebben wij resorts en hotels in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Of u nu op zoek bent naar een eigen vakantiewoning aan het water, bij een stad, midden in de natuur of in de bergen, bij Dormio vindt u altijd een investeringsobject dat bij u past.

Welke faciliteiten zijn er aanwezig op de resorts en hotels van Dormio?

Op elk Dormio resort of in elk hotel bent u verzekerd van uitgebreide faciliteiten voor optimaal vakantiegenot. De faciliteiten verschillen per locatie en zorgen er op elk resort zorgen voor dat het u als eigenaar en onze gasten nergens aan ontbreekt. De uitgebreide faciliteiten per resort zorgen voor het ultieme vakantiegevoel en hiermee trekken wij een brede doelgroep aan. Dit resulteert in een aantrekkelijk rendement voor u als eigenaar.

Hoe ziet het aankoopproces eruit?

Wanneer u uw interesse in een vakantiewoning bij Dormio Investments kenbaar maakt door het invullen van het contactformulier, ontvangt u direct de verkoopinformatie. Bij vragen staan onze verkoopadviseurs altijd voor u klaar. Daarnaast organiseren wij regelmatig evenementen waar wij u alles vertellen over de investeringsmogelijkheden. Ook bieden wij u de mogelijkheid om uw potentiële vakantiewoning van een reeds gerealiseerd project in het echt te bezichtigen en te komen proefslapen. Zo kunt u een goed doordachte keuze maken voor een investering in hoogwaardig recreatief vastgoed. Meer weten? Neem nu contact met ons op.

Kan ik ook zelf gebruik maken van mijn vakantiewoning?

De naam Dormio staat voor onbezorgd leven. Ons doel is dat iedereen onbezorgd kan genieten van zijn vakantiewoning. Bij Dormio Investments kunt u investeren in een vakantiewoning voor eigen gebruik, de verhuur of een combinatie hiervan. Zo kunt u dus ook zelf gebruik maken van uw tastbare bezit. We bieden u uitgebreide eigen gebruiksmogelijkheden! U kunt uw woning eenvoudig telefonisch boeken of via het online Eigenarenportaal. Hier krijgt u tevens inzicht in de real-time bezetting van uw vakantiewoning.

Wat gebeurt er met mijn vakantiewoning tijdens mijn afwezigheid?

Tijdens uw afwezigheid heeft u geen omkijken naar uw tastbare bezit. Uw vakantiewoning wordt namelijk op professionele wijze verhuurd, beheerd en onderhouden door Dormio Resorts & Hotels. Onze eigen snelgroeiende verhuurorganisatie weet door samenwerkingen met nationale en internationale touroperators, de inzet van eigen middelen en een gerichte klantenbenadering snel passende huurders te vinden. Zo bent u verzekerd van een zo hoog mogelijke bezettingsgraad wat resulteert in een mooi rendement op uw investering.

Wanneer ontvang ik de verhuurinkomsten van mijn investering?

Als woningeigenaar ontvangt u iedere maand een volledig overzicht van de gerealiseerde huur van de maand ervoor en worden de huuropbrengsten automatisch overgemaakt. De uitbetaling gebeurt op basis van een zogenaamd poolsysteem. Hierbij worden alle soortgelijke vakantiewoningen ondergebracht in één verhuurpool. Dit houdt in dat we de verdeling van de toeristen over de woningen in een pool gelijkmatig verdelen en de opbrengsten per accommodatie niet uitsluitend ten goede laten komen aan de betreffende vakantiewoning, maar gelijk verdelen over alle eigenaren van een vakantiewoning uit dezelfde verhuurpool. Door het hanteren van pools maakt het voor uw huurinkomsten dus niet uit of uw specifieke vakantiewoning wel of niet is verhuurd.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Ook kunt u bellen naar +31 (0)26 353 77 00 of mailen naar verkoop@dormio.eu. U hoort dan zo snel mogelijk van ons. Wij staan u graag te woord!