AFM AFM

Flinke stijging in hypotheekrente

10-03-2022

Voor het eerst sinds september 2019 kwam in de afgelopen weken het totaalgemiddelde van de hypotheekrente boven de 2% uit. Dat betekent dat na een jarenlange daling de percentages weer stijgen. Dit is te verklaren door onder andere het herstel van de economie en hoge inflatie. Bijna alle banken en andere hypotheekverstrekkers hebben in de afgelopen periode hun hypotheekrente verhoogd.

Een hogere rente betekent een duurdere hypotheek bij de aankoop van een (tweede) woning. In de maand februari steeg het gemiddelde naar 2,02%, terwijl dit een maand eerder nog 1,5% was. In de laatste jaren vonden er vaker kleine wijzigingen plaats in de rentes, maar nu worden verhogingen van 0,3 procentpunt tot 0,7 procentpunt steeds normaler. De gemiddelde rente steeg bij een hypotheek met een rentevaste periode van 5 jaar het hardst. Dit rentetarief ging van 1,04% naar 1,53%.

Afremming van de stijging
Op de middellange termijn wordt een licht stijgende trend verwacht. Toch is de verwachting ook dat de stijging van de hypotheekrente uiteindelijk zal worden afgeremd door forse concurrentie op de hypotheekmarkt. Ook speelt de huidige geopolitieke situatie een grote rol op de financiële markten wat zorgt voor een neerwaartse druk op de rente.

Profiteer nu nog van de lage rente en investeer in recreatief vastgoed
Door te beleggen via Dormio Investments kunt u zelf genieten van uw vakantiewoning en ontvangt u aantrekkelijk rendement afkomstig uit de verhuur. Wij bieden u luxe vakantiewoningen, -appartementen en chalets van projecten op verschillende toeristische toplocaties in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Ondanks de forse stijging is de hypotheekrente op dit moment nog altijd erg aantrekkelijk. Profiteer daarom nu nog van de lage rente voor het verder stijgt.

Wist u dat wanneer u een vakantiewoning koopt als belegging, u de aankoop deels kunt laten financieren? Hierdoor behaalt u middels het hefboomeffect een mooi rendement op uw eigen vermogen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een tweede woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bronnen:
Vastgoedjournaal
NOS

Lees alle nieuwsberichten