AFM AFM

Heel Nederland lijkt op zoek naar een eigen vakantiewoning

05-03-2021

Corona heeft de vraag naar recreatiewoningen in eigen land erg populair gemaakt. De grote vraag en relatieve schaarste stuwen de prijzen op. Daarmee dienen zich dus twee grote groepen – beleggers en recreanten – tegelijk aan die op zoek zijn naar een vakantiewoning. En dat in een markt die al floreerde vóór corona, omdat de korte vakantie in eigen land de laatste jaren al aan populariteit won.

Ontwikkelingen op de recreatieve vastgoedmarkt
Er zijn ook andere ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat de recreatieve vastgoedmarkt een enorme impuls heeft gekregen. Zo is de recente verhoging van de overdrachtsbelasting, van 2 naar 8 procent, een belangrijke factor hierin. Daarbij komt het feit dat veel banken negatieve spaarrente hanteren. Om aan een negatieve rente-aanslag te ontkomen, overwegen sommigen het geld van de bank te halen, hun hypotheek af te lossen of het geld elders te beleggen. Voor een zorgeloze investering met aantrekkelijk rendement biedt een investering in recreatief vastgoed een interessante uitkomst.

Veel vraag naar meer luxe
Vanuit zowel beleggers als de recreanten is er vraag naar meer luxe. Denk bijvoorbeeld aan een volledig ingerichte villa met meerdere badkamers, wellnessfaciliteiten zoals een sauna of een bubbelbad en duurzame voorzieningen als een oplaadpaal voor de elektrische auto. Dormio Investments biedt hoogwaardige vakantiewoningen aan in het hogere marktsegment. Al onze resorts in Nederland en de rest van Europa hebben uitgebreide faciliteiten en liggen op toplocaties. Zo bieden we zowel u als woningeigenaar als onze resortgasten een zorgeloos verblijf.

Digitale bezichtigingen
De vraag naar een vakantiewoning in het buitenland blijft momenteel achter bij de grote binnenlandse vraag. Maar er zijn ook mensen nu al op zoek naar een vakantiewoning in het buitenland om straks weer van te genieten. Om hen te faciliteren biedt Dormio sinds maart 2020 digitale bezichtigingen aan. Hier wordt dan ook volop gebruik van gemaakt. Zo kunt u op een veilige en laagdrempelige manier kennis maken met uw potentiële vakantiewoning. Dit digitale bezoek bestaat uit een korte video die wij speciaal voor u maken van de door u gewenste woning(en) of appartement(en). Op deze manier kunt u middels een digitaal bezoek, gewoon vanuit huis, kennismaken met ons aanbod!

Bron: NRC

Lees alle nieuwsberichten