AFM AFM

Investeren in recreatief vastgoed met bewezen rendement en waardestijging

26.07.2023

Hoe laat u uw geld renderen? Sparen bij de bank levert niet meer het gewenste rendement op en daarom zijn veel mensen op zoek naar een andere manier om hun vermogen uit te breiden. Een manier die (niet voor niets) steeds populairder wordt, is investeren in recreatief vastgoed. Onze Sales Director Danny van Dillen vertelt: “We merken sinds COVID-19 dat de interesse en vraag naar onze vakantiewoningen enorm gestegen is. En doordat verhuurders op de reguliere vastgoedmarkt aan steeds meer regels moeten voldoen wordt het steeds minder aantrekkelijk om op die manier rendement te behalen of uw pensioen uit te breiden.”

Een interessant alternatief is een investering in recreatief vastgoed. Zaken zoals zelfbewoningsplicht, opkoopbescherming en de aanstaande Middenhuurregeling hebben namelijk geen invloed op de verhuur van een vakantiewoning, waardoor deze vastgoedcategorie al een streepje voor heeft. Maar een slimme en renderende investering bestaat uit meer dan alleen het verschil tussen regulier en recreatief vastgoed. “Ook de kwaliteit van het vastgoed en het hebben van een betrouwbare partner maken een groot verschil. En dat is juist waar we bij Dormio de nadruk op leggen. We zijn misschien niet uniek in alles wat we doen, maar we zijn wel uniek in de manier waarop we alles doen en dat zorgt al meer dan 20 jaar voor tevreden investeerders.”

  1. Een full-service partner

In veel gevallen is de eigenaar van een huurwoning of vakantiehuis zelf verantwoordelijk voor het zorgen voor rendement en het onderhouden van de woning. Bij Dormio wordt dit volledig voor u verzorgd. Van Dillen vertelt: “We zijn betrokken vanaf het eerste moment: van de ontwikkeling van onze resorts en de verkoop van de vakantiewoningen tot de verhuur, het beheer en het onderhoud ervan.” U profiteert dus van de maandelijks uitgekeerde verhuurinkomsten, zonder dat u daar zelf iets voor hoeft te doen. Zelfs naar het onderhoud van uw vakantiewoning en de faciliteiten op het resort heeft u geen omkijken.

  1. Waardevast en toekomstbestendig

Investeren in recreatief vastgoed is een slimme zet voor de langere termijn. De waarde van vastgoed neemt vrijwel altijd toe, zeker als de woning goed onderhouden wordt. “We zien dat kwaliteit en duurzaamheid steeds vaker het verschil maken voor investeerders. Dat past perfect in ons straatje, de vakantiehuizen van Dormio zijn van hoge kwaliteit. Om deze kwaliteit te behouden, werken we met een meerjaren onderhoudsplan. Daardoor behoudt de vakantiewoning de waarde en stijgt deze vaak zelfs door de jaren heen. Daarnaast worden nieuwe projecten duurzaam gebouwd, onder andere gasloos en met zonnepanelen.

  1. Ook voor privégebruik

Investeren in recreatief vastgoed heeft niet alleen financiële voordelen. U bent de eigenaar van een fijne vakantiewoning, wat betekent dat u daar zelf ook van kunt genieten! “De resorts van Dormio bevinden zich altijd op toeristische toplocaties, met uitgebreide faciliteiten en in een veelzijdige omgeving. Of u nu op zoek bent naar een vakantiewoning voor twintig personen waar u met uw hele familie kunt verblijven, een woning met privé wellness om in te ontspannen of een woning waar u kunt genieten van een gezellige borrel met hapjes van de barbecue of uit de pizzaoven; er is voor ieder wat wils en dat spreekt niet alleen een grote groep toeristen aan, maar zorgt ook voor een divers aanbod voor onze investeerders”, aldus Van Dillen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Dormio organiseert regelmatig open dagen en evenementen waar u kennis kunt maken met het aanbod en de werkwijze. Bekijk onze agenda of neem contact met ons op.

LEES ALLE NIEUWSBERICHTEN