AFM AFM

Nederlanders boeken weer massaal vakantie

21-01-2022

Nederlanders boeken deze maand weer massaal vakanties in januari. Het aantal geboekte vakanties is in de eerste week van januari 2022 zelfs verdrievoudigd ten opzichte van de hele maand januari in 2021! Dit blijkt uit de Zoover Vakantiemonitor waarin het zoek- en boekgedrag van miljoenen bezoekers aan review- en boekingssite Zoover is geanalyseerd.

Ondanks het feit dat vakantie in eigen land nog steeds razend populair is, blijkt uit het onderzoek van Parkvakanties dat veel Nederlands het buitenland missen. De respondenten geven aan met name de zon, bergachtige omgeving, witte zandstranden en het buitenlandse eten te missen. Dit is ook terug te zien in de boekingen. Nederlanders gaan weer vaker op vakantie naar het buitenland. Op dit moment staat Frankrijk weer bovenaan het lijstje als favoriete vakantieland. Daarmee haalt Frankrijk Nederland in die nu op de tweede plaats staat. Daarna volgen Spanje en Italië. “We zien aan de boekingen dat mensen duidelijk de warmte opzoeken. Mensen hebben weer behoefte aan de zon”, vertelt Lieneke Wijnia van Zoover.

Stormloop op vakantieparken op de mooiste plekjes van Nederland
Vakantie vieren in Nederland blijft echter ook populair. Bijna de helft van de Nederlanders is het afgelopen jaar door corona vaker op vakantie geweest in Nederland. “We zoeken duidelijk de natuur en mooie plekjes van Nederland op”, zegt Laurens Taekema van Parkvakanties. Ook de ANWB merkt op vakantiegangers naar verwachting dit jaar veelal in eigen land en binnen Europa zullen blijven. Er is sprake van een stormloop op vakantieparken, met name tijdens de zomer- en voorjaarsvakantie, maar ook voor weekendjes weg en zogenaamde “short breaks” waarbij men er even tussenuit gaat. Nederland was de afgelopen twee jaar verreweg de populairste vakantiebestemming. Hierbij stonden de regio’s Limburg, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Zeeland bovenaan in het zoekgedrag.

Trend meer luxe zet door
De stijgende vraag naar luxere en grotere vakantiewoningen zet dit jaar door. Vakantieparken spelen hier slim op in en er worden steeds meer recreatievilla’s ontwikkeld met een privé sauna of bubbelbad in een natuurrijke omgeving. Dat dit loont is duidelijk, want de luxe vakantiehuizen worden steeds vaker als eerste geboekt door toeristen. Vakantieparken zijn op dit moment populairder dan hotels. Dit doordat een huisje meer ruimte biedt, er meer faciliteiten op een park worden aangeboden dan in een hotel en omdat mensen op een park makkelijker een maaltijd kunnen bestellen of afhalen.

Wanneer er specifiek wordt gekeken naar welk type accommodatie het extra goed doet, blijkt dat vooral groepsaccommodaties weer populair zijn. Mensen gaan graag met de hele familie of vriendengroep op vakantie en hebben dan behoefte aan een ruime accommodatie waar ze met z’n allen gebruik van kunnen maken.

Dit jaar op vakantie naar uw eigen vakantiewoning?
Wilt u dit jaar ook weer graag op vakantie en het liefst naar uw eigen vakantiewoning in uw favoriete vakantieland? Dormio Investments biedt een gevarieerd aanbod vakantiewoningen van hoogwaardige bouwkwaliteit op absolute toeristische toplocaties in Europa. Ook zijn onze resorts en hotels uitgerust met uitgebreide faciliteiten en beschikken wij over vakantiewoningen met een privé wellness en groepsaccommodaties.

Bij Dormio kunt u zelf uitgebreid gebruik maken van uw eigen vakantiewoning én ontvangt u elke maand een aantrekkelijk rendement vanuit de verhuur. U kunt rekenen op deskundige begeleiding gedurende het hele aankoopproces en volledige ontzorging van uw tastbare bezit. Bent u benieuwd naar de investeringsmogelijkheden? Neem dan nu contact met ons op!

Bronnen:
Zoover
AD
ANWB
Parkvakanties

Lees alle nieuwsberichten