AFM AFM

Onthulling bouwbord symboliseert start verkoop luxe recreatiewoningen Dormio Resort De Hondsrug

13-07-2022

Op de locatie waar Dormio Resort De Hondsrug verrijst, werd in aanwezigheid van gedeputeerde Tjisse Stelpstra van de provincie Drenthe, wethouder Bas Luinge van de gemeente Aa en Hunze en Don van Schaik CEO van Dormio Group B.V. het bouwbord onthuld dat de start markeert van de verkoop van 70 luxe vrijstaande recreatiewoningen.

Karakteristieke bouwstijl passend in het Drentse land
Onder het Drentse motto ‘Dormio gaat Oer en Stoer’ wordt in de bosrijke omgeving van Gasselte een kwalitatief hoogwaardig en veelzijdig aanbod aan recreatiewoningen en voorzieningen gerealiseerd. Op het complex komt tevens een hotel met 70 kamers. Zowel het resort zelf als de huizen zijn ruim opgezet in het bestaande groen tussen kreken. De verschillende typen vakantiewoningen refereren met hun karakteristieke bouwstijl aan hun natuurlijke omgeving in het Drentse land. Directeur van Dormio Group B.V. Don van Schaik is trots op deze aanwinst en heeft er alle vertrouwen in dat investeerders in recreatief vastgoed belangstelling zullen hebben voor deze unieke locatie: “We reizen weer, maar in de afgelopen coronajaren hebben we juist ook Nederland weer ontdekt en leren waarderen. Dormio Resort De Hondsrug ligt vlakbij ’t Nije Hemelriek, dat ook wel de Malediven van Drenthe wordt genoemd. De vrijstaande woningen op ruime kavels maken het echt tot je eigen plekje en binnen het resort is veel respect en ruimte voor de natuur.” Gedeputeerde Stelpstra verwacht dat het resort een impuls zal geven aan de lokale werkgelegenheid en economische activiteit. Wethouder Luinge voegde daaraan toe dat het resort een waardevolle aanvulling is voor de gemeente Aa en Hunze.

Artist impression Lifestyle (l) en Wellness (r)

Vleermuizenburcht
Het eerste bouwwerk op Dormio Resort De Hondsrug is al klaar. Een vleermuizenburcht maakt deel uit van het complex dat met respect voor de omringende natuur wordt gerealiseerd. Het idee voor de burcht komt voort uit overleg met betrokken buurtbewoners.

Veelzijdig aanbod
Met de realisering van Dormio Resort De Hondsrug voegt de Dormio Group een natuurlijke parel toe aan haar groeiende portfolio van recreatieprojecten ‘nieuwe stijl’, met een onvergelijkbare diversiteit en kwaliteit in Nederland. Zie voor het volledige aanbod van Groupwoningen met een groot terras en buitenkeuken; Lifestylewoningen voorzien van ruim terras, barbecue, buitenkachel en pizzaoven; Kidswoningen met een indeling en inrichting afgestemd op kinderen en grenzend aan een speelheuvel; Activewoningen voor gezinnen met oudere kinderen, voorzien van een gamehoek en buitentrampoline én luxe Wellnesswoningen met (binnen)sauna en bubbelbad in de tuin.

Artist impression van het toekomstige Dormio Resort De Hondsrug