AFM AFM

Prinsjesdagstukken maken investeren in recreatief vastgoed extra interessant

24.09.2021

Op Prinsjesdag heeft het Ministerie van Financiën traditiegetrouw de fiscale voorstellen voor het komend jaar bekendgemaakt. Een aantal hiervan heeft een grote impact voor investeerders en de Nederlandse vastgoedmarkt. Een duidelijk voorbeeld is de opkoopbescherming waar gemeenten vanaf 1 januari 2022 gebruik van kunnen maken.

De krappe woningmarkt vraagt om nieuwe maatregelen. Op Prinsjesdag werd de zogenaamde opkoopbescherming aangekondigd om woningzoekenden als starters en middeninkomens aan een betaalbare koopwoning te helpen. De gemeente kan er vanaf volgend jaar voor kiezen een opkoopbescherming in te voeren in een bepaald gebieden. Dit kunnen ze bijvoorbeeld doen in buurten waar schaarste is aan goedkope en middeldure koopwoningen of wanneer de leefbaarheid van de buurt onder druk staat door het opkopen van woningen voor de verhuur. Hiervoor moet de gemeente eerst bepalen welke woningen in het goedkope en middeldure segment vallen.

Er zijn enkele uitzonderingsgevallen waarbij de gemeente, ondanks de ingevoerde opkoopbescherming, toch een vergunning voor verhuur moet verlenen. De opkoopbescherming geldt vooralsnog voor vijf jaar. Hierna vindt er een evaluatie plaats naar de noodzaak en relevantie van deze maatregel in de economische situatie van dat moment.

Een compleet overzicht van de gevolgen van de nieuwe Miljoenennota voor de vastgoedmarkt kunt u vinden op Vastgoedmarkt.

Investeren in recreatief vastgoed extra interessant
In plaats van te investeren in regulier vastgoed, kunt u ook overwegen om te investeren in recreatief vastgoed. Hierbij heeft u als investeerder geen last van de opkoopbescherming en kunt u zelf onbezorgd genieten van uw tastbare bezit én ontvangt u aantrekkelijk rendement. Dormio biedt hoogwaardige vakantiewoningen van projecten op toeristische toplocaties in binnen- en buitenland. Tijdens uw afwezigheid wordt uw vakantiewoning op professionele wijze verhuurd, onderhouden en bewaakt door Dormio Resorts & Hotels. Wij hebben een gevarieerd aanbod aan unieke vakantieresorts in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Wilt u investeren in een eigen vakantiewoning en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Bronnen:

VastgoedActueel
Woningmarktbeleid

Lees alle nieuwsberichten