AFM AFM

Recreatiebranche kijkt uit naar herfstvakantie

07-10-2021

De zomer is officieel voorbij en daarmee komt tevens een einde aan het hoogseizoen voor alle vakantieparken. Uit het Benchmark onderzoek van Stratech kan worden geconcludeerd dat de Nederlandse recreatiebranche lijkt af te stevenen op een goed jaar.

In het onderzoek kwamen vragen naar voren als: “hoe heeft de zomervakantie gepresteerd, ook in vergelijking tot vorig jaar?” en “hoe staat het op dit moment met de reserveringen voor de aankomende herfstvakantie?”. Nederlandse vakantieparken en campings waren afgelopen zomer, ondanks de matige temperaturen, volgeboekt.

Zomer 2020 vs. Zomer 2021
In het algemeen gold dat de zomer van 2020 zorgde voor een goede compensatie voor het gemiste voorseizoen van veel campings en vakantieparken. Dit jaar ziet Stratech die trend ook terug in de Nederlandse recreatiebranche, ondanks dat de temperaturen over het algemeen een stuk lager waren en er meer regen viel dan voorgaande jaren. Opvallend is dat bij de onderzochte bedrijven, ondanks een lager aantal reserveringen, de totale omzet van 2021 iets hoger is uitgevallen dan de omzet van 2020. Hieruit kan worden afgeleid dat recreatieondernemers hun prijzen hebben verhoogd met oog op het toegenomen aantal vakanties in eigen land.

Herfstvakantie als volgende populaire vakantieperiode
Nu de zomer voorbij is, kijkt de recreatiebranche uit naar de herfstvakantie. Ook hier wordt verwacht dat veel mensen op vakantie zullen gaan in eigen land. Bij vakantieparken staan veel meer boekingen gepland voor de herfstvakantie dan vorig jaar op dit moment het geval was.

In totaal loopt het aantal reserveringen voor de herfstvakantie in Nederland dit jaar met bijna 63% voor op vorig jaar. De Nederlandse recreatiebranche heeft nu al een goed jaar en de verwachting is dat dit gedurende de rest van 2021 zal voortzetten!

Wilt u ook meedelen in het succes?
Wanneer u investeert in een vakantiewoning bij Dormio kunt u zelf genieten van uw tastbare bezit én ontvangt u aantrekkelijk rendement vanuit de verhuur. Wij bieden u hoogwaardige vakantiewoning op toeristische toplocaties in binnen- en buitenland. Benieuwd naar de investeringsmogelijkheden? Neem dan nu contact met ons op!

Bron: Stratech

Lees alle nieuwsberichten