AFM AFM

Watersport stijgt in populariteit onder Nederlanders

11-05-2022

De watersport heeft zich in de afgelopen jaren flink ontwikkeld onder Nederlanders. Uit een onderzoek van NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) en Waterrecreatie Nederland blijkt dat in 2021 ruim 3,4 miljoen Nederlanders een vorm van watersport hebben beoefend.

Redenen voor stijging populariteit watersporten
Corona heeft een extra impuls gegeven aan het beoefenen van watersport. Zo’n 15 procent van alle ondervraagden geeft aan sinds de coronaperiode voor het eerst aan watersport te hebben gedaan. Marieke Politiek van het NBTC vertelt: “In de afgelopen twee jaar hebben we gemerkt dat natuur- en recreatiegebieden steeds populairder werden onder Nederlanders. Mensen zochten rust en ruimte op in natuurgebieden. Het is dan ook niet verrassend dat de watersport populairder is geworden.” Marleen Maarleveld, directeur Waterrecreatie Nederland, voegt hieraan toe: “Naast de impact van corona merken we dat er ook steeds meer soorten relatief nieuwe watersporten bijkomen, zoals suppen of sloepvaren. Nederlanders hebben het water tijdens de pandemie als het ware herontdekt en zochten de groenblauwe omgeving op om te bewegen maar ook om te ontspannen.” Gezelligheid en ontspanning zijn daarbij de meest genoemde redenen voor watersport.

Een eigen vakantiewoning aan het water?
Bij Dormio hebben we verschillende vakantieresorts die aan het water liggen in onze portefeuille. Zo ook ons nieuwe Dormio resort nabij het IJsselmeer: Dormio Resort Medemblik. Een groot deel van de vrijstaande en geschakelde woningen ligt direct aan het water en biedt de mogelijkheid om de prachtige omgeving te ontdekken vanaf het water. U kunt via de slootjes zelfs binnen 20 minuten doorvaren tot aan het IJsselmeer! Als internationaal centrum van de watersport vormt Medemblik de thuishaven voor de wedstrijdsport. In deze stad is tevens het International Sailing Center gevestigd, een belangrijke trainingsaccommodatie voor de internationale zeilwedstrijdsport. De West-Friese stad is dan ook erg populair onder zowel de professionele als de recreatieve watersporters van over de hele wereld én liefhebbers die er graag naar kijken! Zo zorgt een eigen vakantiewoning op deze toplocatie niet alleen voor vakantieplezier, maar vanwege de sterke aantrekkingskracht ook voor een aantrekkelijk rendement via de huurinkomsten.

Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met ons.

Bron: Waterrecreatie Nederland

Lees alle nieuwsberichten