AFM AFM

Recordaantal Duitsers naar Nederland

19-04-2023

Dit jaar ontvangt Nederland een recordaantal Duitse vakantiegangers. Dat Nederlanders vakantie in eigen land sinds de coronapandemie weer hebben herontdekt, vertelden wij u eerder al. In 2023 hebben ook onze oosterburen ons land weer gevonden als vakantiebestemming. "Niet eerder gingen zo veel Nederlanders in eigen land op vakantie én kwamen er zo veel Duitsers naar Nederland”, vertelt directeur Geert Dijks van brancheorganisatie HISWA-RECRON.

Dit jaar ontvangt Nederland een recordaantal Duitse vakantiegangers. Dat Nederlanders vakantie in eigen land sinds de coronapandemie weer hebben herontdekt, vertelden wij u eerder al in dit artikel. In 2023 hebben ook onze oosterburen ons land weer gevonden als vakantiebestemming. "Niet eerder gingen zo veel Nederlanders in eigen land op vakantie én kwamen er zo veel Duitsers naar Nederland”, vertelt directeur Geert Dijks van brancheorganisatie HISWA-RECRON.

Volgens de nieuwste cijfers zal een recordaantal Nederlanders én Duitsers op vakantie gaan in Nederland in 2023. De sector verwacht dat Nederland dit jaar 6,4 miljoen Duitsers ontvangt. Ook Belgen weten ons dit jaar weer steeds beter te vinden. Al voor de pandemie bestond een groot deel van de internationale bezoekers in Nederland uit Duitsers en Belgen en tijdens corona steeg hun aandeel in het geheel zelfs. Op dit moment zien we dit aandeel nóg verder stijgen doordat ook Duitsers weer buiten de landsgrenzen op vakantie gaan en ontvangt Nederland dit jaar een recordaantal Duitse vakantiegangers.

Volgens Jos Vranken, algemeen directeur van het Nederlands Bureau Toerisme en Congressen (NBTC), staat Nederland in de top 5 van favoriete (zomer)vakantiebestemmingen van Duitsers. Over het gehele jaar gezien, als we kijken naar uitstapjes en weekendjes weg, staat Nederland zelfs op nummer 1.

Daarnaast kennen veel Duitsers en Nederlanders onze ‘hotspots’ zoals Utrecht en Amsterdam al en zoeken zij om die reden veel andere plekken op dan toeristen die van verder weg komen of die hier voor het eerst komen.

Uw vakantiewoning in eigen land
Wilt u profiteren van de populariteit van Nederland als vakantieland? Dan is een investering in kwalitatief en duurzaam recreatief vastgoed bij Dormio Investments een goede optie. Op toeristische toplocaties, nabij het IJsselmeer en midden in de Drentse natuur vindt u onze nieuwste resorts met een uitgebreid aanbod vakantiewoningen zoals Wellness-, Kids- en Groupwoningen. Daarnaast levert investeren in een vakantiewoning voor of tijdens de bouwfase van het resort u diverse fiscale voordelen op. Zo koopt u onder andere vrij op naam. Wij vertellen u graag alles over investeren met Dormio als uw full-service partner voor bewezen rendement in het luxe segment. Plan een afspraak in met één van onze verkoopadviseurs.

Bron:
Nu.nl
NPO Radio 1