AFM AFM
Omgeving

Omgeving van Dormio Resort Eifeler Tor


  • Direct naast Nationaal Park Eifel
  • In Heimbach, nabij Monschau en Keulen
  • Op 3 uur ruiden vanaf Utrecht

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Dormio Resort Eifeler Tor is gelegen in één van de meest populaire vakantiestreken van Duitsland: de prachtige Eifel. Het resort ligt direct naast Nationaal Park Eifel; een waar paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers. Deze streek is zo mooi en groen, dat u zich in een andere wereld waant! Het heuvelachtige natuurgebied met uitgestrekte bossen heeft een gevarieerd aanbod aan wonderschone flora en fauna. Vanuit het resort heeft u een prachtig uitzicht over de kronkelende beekjes en grote meren, zoals de Rursee, wat men het mooiste meer van Duitsland noemt. Op Dormio Resort Eifeler Tor wordt u gegarandeerd omringd door rust, ruimte en natuur!

Vraag de gratis brochure aan
Het prachtige Nationaal Park Eifel

Het prachtige Nationaal Park Eifel

Nationaal Park Eifel is een beschermd natuurgebied met een oppervlakte van ongeveer 110 vierkante kilometer. Het is daarmee een fantastische plek voor natuurliefhebbers! U kunt kiezen uit fantastische wandelroutes door de beuken- en eikenbossen in Nationaal Park Eifel, de hoogveenvlakken van het Natuurpark Hoge Venen, de zandsteenrotsen van de Teufelsschlucht of het wild gespleten rotslandschap van de Fersweiler Plateaus.

Ontdek de natuur op een actieve manier

Ontdek de natuur op een actieve manier

In het VulkanBike Trailpark kunt u als mountainbikeliefhebber uw hart ophalen. U vindt hier diverse routes, of u nu een ervaren MTB’er of een beginner bent. Voor meer informatie over de meest populaire wandel-, fiets- of mountainbikeroutes in deze regio, kunt u terecht bij het lokale VVV-kantoor van Rureifel Tourismus op Dormio Resort Eifeler Tor.

Ontdek de veelzijdige Eifel

In veelzijdige omgeving van Dormio Resort Eifeler Tor kunt u actief genieten of heerlijk ontspannen. De natuurrijke omgeving biedt u de mogelijkheid om te wandelen of te fietsen, maar u kunt er ook heerlijk struinen door stadjes en dorpen.

Ontdek de veelzijdige Eifel

Bezoek het pittoreske Heimbach

In het pittoreske Heimbach kunt u de Abdij Mariawald bewonderen en in de abdij een heerlijk trappistenbiertje proeven. Ook kunt een bezoek brengen aan de eeuwenoude Burcht Hengebach, gelegen op een 33 meter hoge leistenen rots langs de rivier de Rur. In Heimbach bevindt zich tevens Kraftwerk Heimbach, een in Jugendstil gebouwde elektriciteitscentrale. Deze is vandaag de dag nog steeds in gebruik en te bezichtigen tijdens een rondleiding.

Meer informatie ontvangen?
Het idyllische Eifelstadje Monschau

Het idyllische Eifelstadje Monschau

De kleine Duitse stad Monschau ligt aan de rand van de Eifel en de Belgische Ardennen. In het historische centrum van Monschau is in de afgelopen 200 jaar weinig veranderd; u ziet overal prachtige vakwerkhuizen met indrukwekkende gevels. Door het pittoreske oude centrum en de ligging tussen de groene heuvels bij Nationaal Park de Eifel en de Belgische Ardennen is Monschau zeker een bezoek waard!

Centrale ligging in de omgeving van de Eifel

Door de centrale ligging van Dormio Resort Eifeler Tor bezoekt u tijdens een verblijf op het resort eenvoudig de steden Aken en Maastricht. In deze steden zijn leuke en interessante tentoonstellingen en musea te ontdekken. Maar ook de op drie na grootste stad van Duitsland, Keulen, ligt op slechts één uur rijden van Dormio Resort Eifeler Tor!

Neem contact met ons op
Benieuwd naar de activiteiten?

Benieuwd naar de activiteiten?

Zowel voor jong als oud valt er genoeg te beleven in de omgeving van Dormio Resort Eifeler Tor, zowel voor een ontspannende als actieve vakantie in de Eifel! Bent u nieuwsgierig geworden naar de activiteiten in de buurt?