AFM AFM
Waan u in een andere wereld in Friesland

Waan u in een andere wereld in Friesland

De unieke omgeving van Noardburgum


Bij aankomst op Waterpark Zwartkruis waant u zich compleet in een andere wereld. Om u heen ziet u uitgestrekte weides en waterpartijen. Er is eindeloos veel te zien en te doen in de omgeving van het vakantiepark. Gaat u op de fiets, wandelend of met de boot de omgeving verkennen? Of bezoekt u één van de omliggende steden zoals Leeuwarden, Dokkum of Groningen?

Ontdek de bijzondere natuur

Ruisende rietlanden, idyllische moerasbossen, coulissenlandschap, even verderop de ruige, waterrijke en typisch Friese natuur van Nationaal Park De Alde Feanen. Een eindje naar het noorden de voor Europa unieke natte natuur van het Lauwersmeergebied. En dan vergeten we de ‘gewone’ Friese Meren nog. Te beginnen bij het Bergumermeer, tussen buurdorpen Burgum en Eastermar. Voorbij Eastermar nog zo’n onweerstaanbare waterplas: de Leien.

Vraag de verkoopinformatie aan
Bezoek steden en dorpjes in de buurt

Bezoek steden en dorpjes in de buurt

Gezellig winkelen of lekker uit eten kan heel goed in Burgum. Zin in een dagje naar een andere stad? Het is helemaal niet ver naar Dokkum, beroemd om de historische grachten en ontelbaar veel knap gerestaureerde stadsmonumenten. Een maatje kleiner en ook heel fijn: Kollum. Of breng een bezoekje aan Leeuwarden met elegante winkelstraten, knusse pleintjes en hofjes, het voormalige paleis van de Oranje’s aan het Hofplein, net voorbij de statige Eewal. Ongeveer net zo ver weg én net zo leuk: Drachten en Groningen.

Vaar vanuit uw eigen vakantiewoning naar het Lauwersmeergebied in Friesland

Verken de omgeving vanaf het water

Neem de tijd voor een avontuurlijke boottocht door verrassend Friesland naar het Lauwersmeergebied of zelfs de Waddenzee. Via diverse slootjes zoals de Kuikhornster Feart, de Petsleat, de Nije Swemmer en het Alddiep vaart u het Lauwersmeer op. De vernieuwde Lits Lauwersmeerroute, de verbinding tussen de Friese Meren, Drachten en Dokkum is maar liefst 65 kilometer lang en biedt u een heerlijke dag op het water. De route is geschikt voor motorjachten tot 3 meter doorvaarhoogte. Ook leuk met de boot: breng een bezoekje aan Paviljoen de Leyen en Restaurant Klein Zwitserland. Hier kunt u met de boot aanmeren voor een hapje en een drankje.

Beleef leuke activiteiten voor jong en oud

  • Outdoor en indoor activiteitencentrum Aventoer in Burgum
  • Leeuwarder Golfclub De Groene Ster (18-holes)
  • Aquazoo in Leeuwarden
  • Zeehondencentrum Pieterburen
  • Subtropisch zwembad Swimfun in Joure
  • Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden
  • Sanjes Safari in Feanwâlden
Bekijk de watervilla's