AFM AFM

Nederlandse vakantieparken erg populair

20.07.2022

De populariteit van Nederland als vakantieland is de afgelopen jaren sterk gestegen. Onder andere door de coronacrisis hebben veel Nederlanders ons land herontdekt als een veelzijdige en heerlijke vakantiebestemming. Onder andere de huidige problemen op de luchthavens in Nederland en de hoge prijzen voor benzine en diesel zorgen ervoor dat veel Nederlands ook deze zomer kiezen voor een vakantie in Nederland.

Uit onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), is gebleken dat 43% van de Nederlandse respondenten dit jaar opnieuw in Nederland op vakantie gaat. Tijdens een vakantie in Nederland wordt er voornamelijk overnacht op een vakantie- of bungalowpark, deze worden in de (school)vakanties massaal bezocht. Wat maakt vakantieparken dan zo populair? Parkvakanties deed onderzoek naar de ervaringen, voorkeuren en ergernissen van Nederlandse vakantiegangers. Hieruit is onder andere gebleken dat vakantiegangers veel waarde hechten aan goede hygiëne van de vakantiewoning, dit staat met stip op 1 als het gaat om belangrijke punten bij het boeken en bezoeken van een vakantiepark. Daarnaast is de aanwezigheid van faciliteiten belangrijk. Zo staat de aanwezigheid van een zwembad op de tweede plek van de belangrijkste eigenschappen en ook de aanwezigheid van een restaurant en winkel worden benoemd. Verder scoren ook goede bedden, toegang tot wifi en kindvriendelijkheid hoog in de lijst. Verder belangrijk voor Nederlandse vakantiegangers: ligging in een mooie omgeving. Limburg, Drenthe en Gelderland komen daarbij naar voren als de populairste bestemmingen.

Waardevast investeren in uw eigen vakantiewoning in Nederland
Bij Dormio Group zijn wij pas tevreden als u dat ook bent. Dormio staat niet voor niks voor onbezorgd genieten: door middel van goede service, hoogwaardige (bouw)kwaliteit en uitgebreide faciliteiten kunt u optimaal genieten van uw vakantie. Na het grote succes van Dormio Resort Maastricht, zijn wij bezig ons portfolio in Nederland verder uit te breiden. Zo realiseren wij in het populaire Drenthe Dormio Resort De Hondsrug, een hoogwaardig vakantiepark met 70 vrijstaande vakantiewoningen en een grote diversiteit aan faciliteiten, welke zorgen voor vakantieplezier gedurende het hele jaar. Daarnaast realiseren wij nabij het IJsselmeer Dormio Resort Medemblik, met 88 luxe vakantiewoningen. Een groot deel van deze woningen ligt direct aan het water, wat u de mogelijkheid biedt om met een sloep door te varen naar het IJsselmeer in slechts 20 minuten. Met de komst van de luxe vakantiewoningen in Gasselte en Opperdoes kunnen zowel u als onze gasten Nederland de komende jaren Nederland (her)ontdekken!

Professionele verhuur en beheer
Onze verhuurorganisatie Dormio Resorts & Hotels draagt de zorg voor de verhuur van uw vakantiewoning. Door uw vakantiewoning tijdens uw afwezigheid te verhuren genereert u een mooi rendement op uw investering. Ook op het moment dat u zelf komt genieten van uw vakantiewoning zorgen zij ervoor dat deze direct gereed is voor gebruik: de bedden zijn schoon en opgemaakt en de handdoeken liggen klaar. Daarnaast zorgt Dormio Resorts & Hotels ook voor professioneel onderhoud en technisch beheer van uw vakantiewoning. Ook maken wij gebruik van een meerjaren onderhoudsplan waarmee de kwaliteit van onze resorts wordt behouden. Dit draagt bij aan een positieve vakantiebeleving. Wilt u meer informatie ontvangen over investeren in een eigen vakantiewoning in Nederland? Neem contact met ons op.

Bronnen:
Parkvakanties
Pretwerk
Pretwerk
NBTC

Lees alle nieuwsberichten