AFM AFM

Trends op het gebied van investeren in recreatief vastgoed

23-04-2021

De vraag naar een tweede huis of eigen vakantiewoning op rijafstand is ongekend. Nieuwbouwprojecten zijn razendsnel uitverkocht. Het Elsevier Weekblad schreef over de trends op het gebied van investeren in recreatief vastgoed.

Groeiende vraag naar recreatief vastgoed
Terwijl veel sectoren zware tijden doormaken, floreert de recreatieve vastgoedmarkt als nooit tevoren. Vakanties in eigen land zijn populair en het hebben van een eigen vakantiewoning daarbij ook. “Tegen de tijd dat we een nieuw project in de markt zetten, is de helft al verkocht,” aldus Don van Schaik, algemeen directeur Dormio Group. De resorts en hotels van Dormio bevinden zich onder andere in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Spanje, maar ook in Nederland wordt de komende tijd flink uitgebreid. Naast het bestaande resort in Maastricht heeft Dormio zes projecten klaarliggen verspreid over het land. Hiermee wordt ingespeeld op de groeiende vraag naar recreatief vastgoed.

Veel mensen zijn op zoek naar alternatief rendement
De populariteit heeft te maken met de lage en soms zelfs negatieve spaarrente en het zoeken naar een alternatief rendement. Een grote groep koopt een vakantiewoning om hier zowel zelf van te genieten als te profiteren van aantrekkelijk rendement afkomstig uit de verhuur. “Een andere groep koopt enkel met een beleggingsmotief,” zegt Don van Schaik. Hij verklaart deze trend door striktere regels rondom verhuur in de reguliere woningmarkt. “In veel grote steden is tegenwoordig een vergunning vereist voor het verhuren van een woning. Lange tijd haalden vastgoedbeleggers hun neus op voor een rendement van 5 procent, tegenwoordig is dat heel netjes.” Er zijn plannen waarin de Tweede Kamer het kopen van huizen voor de particuliere verhuur zelfs wil verbieden.

Elsevier Weekblad omschrijft een aantal trends over het investeren in recreatief vastgoed in Nederland. Deze delen wij graag met u:

  • Meer variatie in stijl
    Eén van de trends die we veel zien is dat er meer variatie is in de stijl van het aanbod op resorts en vakantieparken. “De vakantieganger wil geen resort met alleen maar dezelfde huizen,” zegt Don van Schaik. Een voorbeeld hiervan is het Dormio Resort Nieuwvliet-Bad. De 124 vakantiewoningen aan de Zeeuwse kust worden in 16 verschillende varianten gebouwd. Zo kunnen mensen kiezen voor Poolwoningen met een eigen binnenzwembad, maar ook voor Wellnesswoningen met een eigen sauna, buitendouche en bubbelbad. Dormio Resort Nieuwvliet-Bad biedt ook uitkomst voor hondenliefhebbers. De speciale Petswoningen zijn volledig afgestemd eigenaren en gasten met hun trouwe viervoeter. Deze woningen hebben bijvoorbeeld afgesloten kavels waar honden heerlijk buiten kunnen lopen. Ook zijn deze woningen voorzien van luxe hondenwasvoorzieningen en een bench. Om families en grote gezelschappen te faciliteren, heeft het resort in Nieuwvliet-Bad ook Groupwoningen van verschillende omvang: 14-, 16- en 20-persoonswoningen. Ideaal om met meerdere generaties te genieten van het prachtige Zeeland!
  • Dichtbij de natuur
    Een eigen vakantiewoning dichtbij de natuur is voor veel mensen een pré. Een natuurgebied trekt wandelaars, fietsers en buitensporters aan. Maar ook gezinnen uit de stad trekken zich graag terug in de natuur tijdens een vakantie in eigen land. De projecten van Dormio bevinden zich altijd op toeristische toplocaties. Zo ligt Dormio Resort Maastricht op nog geen 10 minuten van het centrum van de gelijknamige Limburgse hoofdstad. Maar ook Dormio Resort Nieuwvliet-Bad bevindt zich op loopafstand van de schone stranden van Zeeland.
  • Luxe uitstraling
    Veel mensen die willen investeren in een vakantiewoning zijn op zoek naar een resort waar luxe en duurzaamheid centraal staan. Een vakantiewoning moet tegenwoordig namelijk luxer zijn dan thuis. Naast extra’s als wellnessfaciliteiten is er vraag naar een ruime, stijlvol ingerichte woonkamer, een luxe keuken en slaapkamers met een eigen badkamer. Met onder andere de luxe Mastervilla's op Dormio Resort Maastricht is ingespeeld op deze trend. Hier ontbreekt het eigenaren en gasten aan niets. Ze zijn zeer ruim en licht ingericht en vanuit uw villa hebben eigenaren en gasten een prachtig uitzicht over het vele groen of het water in de omgeving. Alle villa’s hebben een comfortabele woonkamer met ruime zithoek en een luxe open keuken met een kookeiland een eethoek. Ook hebben een aantal vakantiewoning een eigen laadpaalvoor de elektrische auto. Deze trend zal ook worden doorgetrokken op de volgende projecten van Dormio, zoals op Dormio Resort Nieuwvliet-Bad. Dormio Resort Maastricht en Dormio Hotel De Prins van Oranje zijn gecertificeerd met een gouden Green Key certificaat. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de vrijetijdssector.

Noord naar Zuid, Oost naar West
Elsevier Weekblad noemt Zeeland één van de populairste regio’s voor een eigen vakantiewoning. Maar door de schaarste in ruimte in deze regio’s worden andere regio’s als Drenthe, Limburg en de Veluwe steeds aantrekkelijker. Wilt u ook uw eigen vakantiewoning aan de Zeeuwse kust? Maak dan kennis met het overige aanbod van Dormio Resort Nieuwvliet-Bad. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar! Meld u aan voor de nieuwsbrief om op te hoogte te blijven van onze nieuwe en toekomstige projecten in binnen- en buitenland!

Lees hier het hele artikel van Elsevier Weekblad.

Lees alle nieuwsberichten