AFM AFM
Activiteiten

Ontdek de activiteiten in de omgeving van Dormio Resort De Hondsrug


  • Dichtbij ’t Nije Hemelriek
  • Middenin de bosrijke natuur
  • Ontdek het veelzijdige Drenthe

Drenthe is in alle seizoenen een prachtige provincie waar het buitenleven centraal staat. Maar naast avonturen in de prachtige natuur, valt er nog veel meer te beleven in de omgeving van Dormio Resort De Hondsrug. Het resort is dan ook de perfecte uitvalsbasis voor vele leuke activiteiten.

Bezoek de hunebedden en schaapskooien

Drenthe staat bekend om haar indrukwekkende hunebedden. Deze zijn gebouwd tussen 3350 en 3050 v. Chr. van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. In Borger vindt u het grootste hunebed van 22 meter lang en het hunebedcentrum waar u meer kunt leren over de geschiedenis van de oertijd, Neanderthalers en de hunebedden.

Als u de natuur van Drenthe induikt, komt u schapen tegen. De schapen houden de heidevelden in stand door het eten van gras en opslag van struiken en bomen. In het Bargerveen staat de grootste schaapskooi ten behoeve van natuurbegrazing. Een bezoek aan een schaapskooi en het mooie uitzicht over de hei mag u niet overslaan!

Neem contact met ons op
Drents Museum

Activiteiten voor cultuurliefhebbers

Ook voor cultuurliefhebbers is er genoeg te beleven. Het Veenpark is een Nederlands openluchtmuseum nabij het Drentse dorp Barger-Compascuum. Dit is het grootste museum van Nederland en u wordt er meer dan 100 jaar mee terug in de tijd genomen. Of bezoek het openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord dat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden laat zien.

Op zoek naar meer actie? Bezoek dan Drouwenerzand Attractiepark, Speelpark Sprookjeshof of Plopsa Indoor Coevorden. Of ga op avontuur naar het dierenpark Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Bij deze grote trekpleister maken jong en oud kennis met allerlei verschillende diersoorten vanuit de hele wereld.

Klimparken en speelbossen

De Drentse natuur is één grote speeltuin en leent zich perfect voor verschillende belevingspaden en speelparken. Avonturiers kunnen hun hart ophalen in de uitdagende klimparken in de bossen van Drenthe. Via touwen en houten slingerpaden kunt u tussen de toppen van bomen klimmen. Rondom de recreatieplas De Kleine Moere vindt u Klimpark Outdoor Grolloo. In de speelbossen op de Hondsrug kunnen jong en oud klimmen, klauteren, hutten bouwen en met takken sjouwen. Bezoek het Speelbos Lorken in Boswachterij Gieten-Borger of ga met het gezin naar de Daoler Tuun in Dalen met klimboom en waterspeelplaats.

Investeren in een vakantiewoning
Het Boomkroonpad in Drenthe

Boomkroonpad: wandelen tussen de boomtoppen

Over de bomen het bos zien? Het Boomkroonpad is een bijzonder wandelpad dat onder de grond begint en eindigt tussen de boomtoppen op zo'n 25 meter hoogte. Tijdens de informatieve tocht leert u meer over het leven tussen de wortels van de bomen en in het bos. Uiteindelijk wordt u beloond met een adembenemend bosuitzicht vanaf de uitkijktoren. Voor de kleintjes is er een speciaal kabouterpad met allerlei leuke kabouteropdrachten onderweg. Een leuke activiteit voor jong en oud!

Bezoek de hoofdstad van de provincie

Het veelzijdige Assen, gelegen op zo'n 17 kilometer van het resort, zit vol met monumenten, bezienswaardigheden en u kunt er genieten van veel culturele activiteiten. De stad heeft een groen karakter en staat in het teken van ruimte en rust. In het gezellige centrum vindt u heerlijke wandelparken. Maar ook voor een dagje winkelen of een bezoek aan het TT Circuit zit u goed in Assen. Dit alles maakt het voor een brede doelgroep een aantrekkelijke stad om te ontdekken.

Meer over de omgeving

Ontdek de omgeving

De omgeving van Dormio Resort De Hondsrug staat bekend om haar rust, ruimte en ongerepte natuur. In de regio vindt u prachtige natuurgebieden, vele fiets- en wandelpaden en eeuwenoude steden en dorpjes. Benieuwd wat u in de omgeving allemaal kunt zien?

Lees meer
Investeer in een vakantiewoning in een prachtige omgeving