AFM AFM
Omgeving Dormio Resort De Hondsrug

Ontdek de prachtige omgeving van Dormio Resort De Hondsrug


  • In het hart van het unieke UNESCO Geopark De Hondsrug
  • Dichtbij ’t Nije Hemelriek
  • Ontdek het veelzijdige Drenthe

De omgeving van Dormio Resort De Hondsrug staat bekend om haar rust, ruimte en ongerepte natuur. In de regio vindt u vele fiets- en wandelpaden en eeuwenoude steden en dorpjes. De beschermde oernatuur bestaat uit ruige heidevelden, groene bossen en uitgestrekte beekdallandschappen. De robuuste hunebedden, typerend voor Drenthe en de Hondsrug, kunnen natuurlijk niet achterblijven. Dit zijn de oudste monumenten die er in Nederland te vinden zijn en zijn erg kenmerkend voor de Hondsrug. Dompel uzelf onder in prachtig werelderfgoed of rij de 88 kilometer lange Hunebed Highway.

De Hondsrug: UNESCO Werelderfgoed

In het hart van het unieke UNESCO Geopark De Hondsrug ligt Dormio Resort De Hondsrug. Deze langgerekte rug is 70 kilometer lang en loopt van het centrum van Groningen tot Coevorden en het Bargerveen onder Emmen. De Hondsrug is een erkend UNESCO Global Park en daarmee het enige in Nederland. De geschiedenis van dit werelderfgoed gaat terug naar meer dan 150.000 jaar geleden. Toen was er sprake van gigantische ijsmassa’s en harige mammoeten. Het Hondsruggebied is dan ook ontstaan door een snelstromende ijsrivier. IJs en smeltwater kneedden en boetseerden het landschap tot kaarsrechte heuvelruggen en laagtes.

Meer over het resort
Dwingelderveld in Drenthe

Beleef de oernatuur in Drenthe

In het Hondsruggebied vindt u maar liefst drie Nationale Parken. In deze beschermde parken kunt u genieten van de ongepolijste natuur. De natuur rondom de Drentsche Aa, die met haar 28 kilometer door het landschap slingert, is zo’n beschermd gebied. Ook is er een beschermd Natura-2000 gebied: het Bargerveen. Het stuifzandgebied is één van de tien aardkundige monumenten van Drenthe. Een prachtige omgeving voor een bijzondere wandeling! De Hunze is een kronkelende rivier gelegen in het grensgebied van Drenthe en Groningen, ten oosten van de Hondsrug. Wandel langs de voedselrijke moerrassen, hooilanden en door de broekbossen.

’t Nije Hemelriek en ‘t Gasselterveld

Op loopafstand van het resort ligt de indrukwekkende recreatieplas ’t Nije Hemelriek. Het is de perfecte plek om in de zomer te genieten van de zon, het tropisch blauwe water en het witte zandstrand. De recreatieplas wordt omringd door bos wat zorgt voor privacy en een natuurrijke omgeving. De naastgelegen speelweide biedt veel speelplezier voor kinderen.

Vlakbij ‘t Nije Hemelriek ligt een speelweide voor kinderen, zwemplas ’t Gasselterveld en het grootste open waterpark van Nederland, DX Adventurepark. Een ideale plek voor een sportieve activiteit. Huur een kano of een sup, trotseer het obstakelparcours of leer schansspringen.

Meer over de activiteiten
Wandelen in Drenthe

Een heus wandelparadijs

In de omgeving van het veelzijdige Gasselte kunt u heerlijk wandelen. Langs de vele routes vindt u verschillende hotspots die de geschiedenis van dit gebied vertellen. Het landschap bestaat uit prachtige, uitgestrekte heidegebieden, oude bossen, hunebedden, vennetjes, en zandverstuivingen. De grote variatie in landschappen maakt de Hondsrug toeristisch erg aantrekkelijk en uitermate geschikt voor korte of lange wandelingen.

Recreatiegebied 't Nije Hemelriek wordt ook wel "De Malediven van Nederland" genoemd

Ook hier uw eigen vakantiewoning?
Vakantiewoning kopen dichtbij 't Nije Hemelriek in Drenthe

Fietsend de omgeving verkennen

Drenthe is één van de beste fietsprovincies, nergens anders in Nederland liggen zoveel goed begaanbare fietspaden. Hier kunt u genieten van de mooiste routes en verschillende fietsevenementen. Ook voor wielrenners is er genoeg avontuur: de ‘Randje Drenthe’ van 255 kilometer is een heuse uitdaging. Mountainbike-liefhebbers kunnen zich ‘off the road’ uitleven met afwisselende MTB-routes door de bossen, zandvlaktes en over heidevelden. Bent u een fanatieke fietser? Dan is de Col du VAM wellicht iets voor u. Hier zijn drie mogelijke klimroutes en één afdaling. De routes zijn in totaal 2.100 meter lang met een stijgingspercentage van 10%.

Bekijk het woningaanbod
Boerderijen in Orvelte

Steden en dorpen in de omgeving

Op de Hondsrug vindt u veel authentieke dorpen zoals Exloo, Anloo, Oud Aalden, Grolloo en Gasteren. Deze dorpen hebben een rijke geschiedenis en talloze monumentale panden. Ook het bezoeken waard is Orvelte, een eeuwenoud monumentendorp dat vaak wordt aangeduid als het ‘oerdorp van Drenthe’. De nostalgische sfeer, het historische verleden en het alledaagse heden maken Orvelte erg veelzijdig. Bezoek één van de monumentale boerderijen, bekijk de schaapskooi of ontdek het mysterie van Orvelterveen. Ook de oude vestingstad Coevorden biedt genoeg mogelijkheden voor een dagje uit! Met haar sfeervolle winkels, de gezellige horecagelegenheden en een prachtig plein biedt de stad Emmen daarnaast ook veel vertier.

Heide

Toeristisch aantrekkelijke regio

De locatie van het resort is dus uitermate geschikt voor actievelingen die van wandelen en fietsen houden, maar ook voor ontspanning kunt u hier goed terecht. Zowel jong als oud vermaken zich in deze oerprovincie van Nederland door de vele activiteiten, steden en bezienswaardigheden in de omgeving. De afwisselende natuur en het uitgebreide activiteitenaanbod zorgen ervoor dat Drenthe jaarlijks vele toeristen mag verwelkomen.

Bekijk alle activiteiten