AFM AFM
Omgeving

De rijke omgeving van Maastricht


Maastricht is een zeer populaire bestemming voor mensen die er graag lekker even een weekendje of weekje op uit gaan. Dat is logisch, want de stad heeft schitterende historische panden, grootse pleinen en gezellige terrassen. Alles wat deze stad aantrekkelijk maakt ligt op loopafstand van elkaar, kriskras door de knusse autovrije straatjes. Vanaf Dormio Resort Maastricht staat u in tien minuten midden op het Vrijthof. De omgeving van Maastricht is voor wandelaars en fietsers een zeer aantrekkelijk stukje Nederland. Het glooiende landschap vormt het decor voor een heerlijke dag in de mooie natuur.

Centrum Maastricht aan de Maas

Evenementenstad Maastricht

Het evenementenjaar begint in Maastricht met carnaval. In het voorjaar stroomt kunstminnend Europa naar Maastricht voor The European Fine Art Fair (TEFAF) en het bijbehorende festival ‘During TEFAF’. In april gaat menig wielerhart sneller kloppen als het internationale wielerpeloton tijdens de Amstel Gold Race over de Limburgse heuvels raast. Tijdens de Maastrichtse ‘Cultuurzomer’ zijn er de traditionele zomeravondconcerten van André Rieu op het Vrijthof. In augustus zijn er de ‘Ridderronde’ en het welbekende ‘Preuvenemint’. En ‘Magisch Maastricht’ biedt elk jaar in december een prachtig winterwonderland. Al deze evenementen trekken het hele jaar door vele toeristen naar de stad én naar het resort.

Vrijthof in het historische centrum van Maastricht

Stad vol historie

Maastricht heeft sinds 1982 een, door het Rijk beschermd, stadsgezicht en telt maar liefst 1677 rijksmonumenten. U vindt er onder andere het sfeervolle Vrijthof, de Helpoort, de typerende rode Sint Janskerk, de Sint Servaasbasiliek, het Bonnefantenmuseum, Fort Sint Pieter, het schitterende Stadspark en vijftien kastelen en landhuizen.

Fietsen en mountainbiken door het Limburgse heuvellandschap

Fietsen en wandelen

De omgeving van Maastricht is voor wandelaars en fietsers misschien wel het mooiste stukje Nederland. Het glooiende landschap vormt het decor voor een heerlijke dag in de mooie natuur. Vlak over de grens liggen de prachtige steden Luik in België, met meer dan 25 musea en in de stad Aken in Duitsland vindt u onder andere een schitterende kathedraal.

Prachtig stuk Nederland

Liefhebbers van wandelen en fietsen kunnen hun hart ophalen in de prachtige en veelzijdige omgeving van Maastricht.

Omgeving van Maastricht in de avond met molen
Golfbaan naast Dormio Resort Maastricht

Golfen bij de buren

Direct naast Dormio Resort Maastricht ligt International Golf Maastricht, een prachtig en groot golfcomplex met 27 holes midden in de natuur. De 18-holes tellende ‘Championship Course’ is glooiend verweven in het Maaslandschap met brede fairways en uitdagende greens. De ‘Executive Course’ kent 9-holes (Par 30), een uitdagende lay-out en is een waar genot voor beginnende én gevorderde golfers. Bij International Golf Maastricht speelt u altijd op internationaal niveau. Bij vijf holes slaat u af in België!