AFM AFM

Significante toename particuliere beleggers in recreatief vastgoed

27-07-2022

Sinds de coronacrisis zijn vakantiewoningen in Nederland niet alleen populairder geworden, ook de uitgaven van particulieren aan vakantiehuizen zijn met 80% toegenomen. In de afgelopen twee jaar hebben beleggers ruim 1,6 miljard euro uitgegeven aan vakantiewoningen en bijhorende grond. Zo blijkt uit een uitgebreid onderzoek van het Financieele Dagblad in samenwerking met het Kadaster. Zij deden onderzoek naar de prijzen en locaties. Vooral grote vakantieparken op toeristische toplocaties zijn populair.

De stijging in transacties is te verklaren door een mix van lage rentes, een kapitaalvlucht vanuit de reguliere woningmarkt en, zoals we eerder benoemden, de herontdekking van Nederland als vakantieland. Veel particuliere beleggers zijn dan ook massaal gaan investeren in recreatief vastgoed om zo te profiteren van de herwaardering van Nederland als vakantieland. Via de verhuur van de vakantiewoningen kunnen zij namelijk een aantrekkelijk rendement realiseren.

Populaire regio’s
Vooral de regio’s Drenthe, de Veluwe en kustgebieden zijn erg populair onder investeerders in recreatief vastgoed. Dormio speelt in op deze vraag naar vakantiewoningen in Nederland door haar portfolio uit te breiden met drie nieuwe resorts: Dormio Resort Nieuwvliet-Bad, Dormio Resort De Hondsrug en Dormio Resort Medemblik.

Dormio Resort Nieuwvliet-Bad, aan de Zeeuwse kust, is zo populair dat de 124 luxe vakantiewoningen allemaal uitverkocht zijn.

Maak kennis met een uniek stukje Nederland
Daarnaast verrijst in Drenthe, vlakbij de populaire recreatieplas ’t Nije Hemelriek, Dormio Resort De Hondsrug. Een prachtig resort met 70 vrijstaande vakantiewoningen op royale eigen kavels midden in de natuur alsook een hotel met 70 hotelkamers. Door het gevarieerde aanbod aan vakantiewoningen met onder andere Wellness-, Kids- en Lifestyle en Groupwoningen biedt het resort voor elk wat wils. Het resort ligt in het hart van het unieke UNESCO Geopark De Hondsrug, een prachtige omgeving met een breed scala aan activiteiten voor jong en oud.

Ontdek Nederland vanaf het water
Nabij het IJsselmeer verrijst Dormio Resort Medemblik. Met 88 luxe vrijstaande en geschakelde woningen in karakteristieke West-Friese architectuur en uitgebreide faciliteiten zoals een restaurant, fiets- en bootverhuur kunt u hier heerlijk genieten van uw eigen vakantiewoning. Het merendeel van de woningen ligt direct aan het water en biedt u hiermee de mogelijkheid om met een bootje binnen 20 minuten door te varen naar het IJsselmeer. Of u nu houdt van cultuur, een natuurrijke omgeving of lekker actief bezig zijn: in de omgeving van Medemblik vindt u volop vertier.

Wilt u ook investeren in een eigen vakantiewoning in Nederland? Ontdek dan nu ons aanbod luxe vakantiewoningen in de Drentse natuur en nabij het IJsselmeer.

Bron:
FD

Lees alle nieuwsberichten