AFM AFM
Activiteiten

Activiteiten voor iedereen


Van rustgevende wandeltochten tot een spannende zweeftocht aan een paraglider; er is voor elk wat wils aan de Spaanse Costa Blanca. De vele activiteiten spreken dan ook een brede groep toeristen aan. Dit is voor u als investeerder extra interessant! De vele toeristen die naar de Costa Blanca afreizen zorgen voor een hoge bezettingsgraad van uw vakantiewoning op Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa. Hierdoor ontvangt u een zeer gunstig rendement middels de huurinkomsten. Een eigen vakantiewoning aan de Costa Blanca vormt daarmee een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid.

Hieronder vindt u een aantal populaire activiteiten die de Costa Blanca zo geliefd maken onder toeristen. Deze kunt u uiteraard ook zelf ondernemen wanneer u in uw eigen vakantiewoning verblijft.

Wandelen aan de Spaanse Costa Blanca

Prachtige wandelingen

Het bergachtige achterland van de Costa Blanca leent zich perfect voor verschillende soorten wandelingen. Er zijn prachtige routes van, naar en door pieken, terrassen, olijfgaarden en ravijnen met spectaculaire uitzichten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het berggebied rond Alicante te bewandelen of een spectaculaire wandeling te maken vanuit Albir naar Benidorm over de Sierra Helada.

Fietsen over de Vías Verdes

De Vías Verdes (groene wegen) zijn routes van voormalige spoorlijnen die dwars door Spanje lopen. Er zijn meer dan 90 Vías Verdes met ongeveer 1.900 km aan wandel- en fietswegen. Gemotoriseerd verkeer is op de Vías Verder niet toegestaan. In de provincie Alicante liggen vier groene wegen: Alcoy-Agost, Agost-Puerto del Maigmó, Vía Verde de las Salinas en Xixarra. Deze wegen zijn een mooie manier om kennis te maken met de omgeving van Dormio Resort Costa Blanca.

Lees meer over de omgeving
Amusementsparken aan de Spaanse Costa Blanca

Spectaculaire amusementsparken

De Costa Blanca heeft een divers aanbod aan spectaculaire pretparken, themaparken, waterparken en dierentuinen. Dit enorme aanbod zorgt ervoor dat de Costa Blanca ook onder families één van de favoriete bestemmingen is. Hierdoor wordt een nog bredere groep toeristen aangesproken, waardoor het investeren in een eigen vakantiewoning nog interessanter wordt.

Activiteiten voor jong en oud

De veelzijdige omgeving van Dormio Resort Costa Blanca biedt u het gehele jaar door een scala aan activiteiten. Jong en oud zullen zich hier niet vervelen.

Hardlopen aan de Costa Blanca

Bezoek een Spaanse bodega

Echte wijnliefhebbers zitten in Spanje goed. Aan de Costa Blanca worden diverse wijnen geproduceerd, met name de zoete dessertwijn, Fondillon, die afkomstig is van de Moscateldruif. Een andere druif die in deze regio veel voor komt is de Monastrell druif, deze wordt veel gebruikt in het produceren van rode wijn. Er zijn drie 'Denominación de Origen'-gebieden: Alicante, Utiel-Requena en Valencia. De naam geeft aan dat de wijnen een bepaalde status hebben verkregen door tenminste vijf jaar lang aan van tevoren gestelde kwaliteitseisen te voldoen.

Vraag de brochure aan
Boottochten langs de Spaanse Costa Blanca

Boottochten

Vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht over de kust en haar mooie dorpen en steden. Dit maakt het een genot om de kust per boot te verkennen. In diverse dorpen en steden is het mogelijk om een cruise of excursies te boeken of om een tocht te maken met de veerboot naar de Balearen. Verder worden op veel plaatsen kano’s, kajaks, jetski’s of zelfs jachten (met of zonder kapitein) verhuurd.

Bezoek een van de vele prachtige grotten aan de Spaanse kust

Grotten en speleologie

De provincie Alicante heeft vele grotten waarin verschillende rondleidingen worden gegeven. In sommige grotten is het zelfs mogelijk om af te dalen als een echte speleoloog, bijvoorbeeld in het plaatsje Castell de Castells. Sommige grotten bevinden zich onder het wateroppervlak, zoals bij Cartagena in Benitachell, Cueva Moraig. Er worden diverse duikexcursies aangeboden waarbij het mogelijk is om deze vanuit het water te bekijken.

Paragliden aan de Spaanse Costa Blanca

Paragliden en ballonvaarten

Het heuvellandschap biedt uitstekende mogelijkheden om de Costa Blanca vanuit de lucht te ervaren. Enkele manieren om dit te doen is door de paraglideverenigingen op te zoeken in Santa Pola, Calpe en Benicàssim of het prachtige landschap te verkennen tijdens een ballonvaart.

Ontdek de prachtige omgeving van El Campello

Ontdek de prachtige omgeving van El Campello

In de omgeving van Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa is een hoop te zien en te beleven. Ontdek de pittoreske dorpjes, het bruisende Alicante of één van de vele stranden.