AFM AFM
Omgeving

De omgeving van Dormio Resort Costa Blanca


Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa ligt zo’n 10 kilometer noordelijk van El Campello. Deze kustplaats is aanzienlijk kleiner dan Alicante, maar is dankzij haar mooie strand, schone lucht en mediterrane keuken zeer geliefd onder toeristen. El Campello en de prachtige omgeving bieden namelijk alles wat de Costa Blanca zo geliefd maakt. Er zijn volop bezienswaardigheden te vinden in de buurt van Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa. Uw vakantiewoning biedt u en onze gasten de kans om dichtbij al deze interessante plekken te verblijven.

Lees meer over alle activiteiten
Ontdek de prachtige omgeving van El Campello

Ontdek de prachtige omgeving van El Campello

In de omgeving van Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa is een hoop te zien en te beleven. Ontdek de pittoreske dorpjes, het bruisende Alicante of één van de vele stranden.

Alicante

Alicante

Op 24 kilometer van Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa ligt Alicante. De stad is vanaf het resort uitstekend bereikbaar. Naast het resort bevindt zich een tramhalte die u en onze resortgasten langs de prachtige kustlijn voert naar steden als Alicante en Benidorm. Wie wilt shoppen, uitgaan of bezienswaardigheden wilt bezoeken kan dit in Alicante prima doen. Het centrale punt in de stad is de Explanada de España, een fraaie wandelboulevard met veel groen. De trots van de stad is het Castillo de Santa Bárbara, een kasteel op de top van de Monte Benecantil.

Benidorm

Het voormalige vissersdorpje Benidorm is uitgegroeid tot een grote badplaats met een indrukwekkende skyline. Vanwege het zeer milde klimaat worden toeristen het hele jaar door aangetrokken tot de Costa Blanca. Doordat er het hele jaar vraag is naar accommodaties aan de Spaanse kust, wordt het voor u als investeerder extra aantrekkelijk om hier te investeren in een vakantiewoning.

Neem contact met ons op
De kerk in Altea

Altea en Calpe

Van alle plaatsjes langs de kust is Altea één van de mooiste. Altea ligt 10 kilometer ten noorden van Benidorm en heeft een mooie oude binnenstad met de prachtige kerk 'Parroquia De Nuestra Señora Del Consuelo', een indrukwekkend kerkplein en leuke witte huisjes met een groot aantal kunstgalerijen. Iets noordelijker langs de kust, voorbij Calpe, is nog een prachtig uitzicht te vinden. Hier vindt u de kaap die ruim driehonderd meter boven de Middellandse Zee uittorent en is het natuurpark Peñón de Ifach in de verte te zien.

Alles wat de Costa Blanca zo geliefd maakt

In een omgeving met prachtige stranden, kustplaatsen en grote steden zult u zich in El Campello geen moment te vervelen.

Bezoek de mooie stranden in Altea

Pirateneiland Tabarca

Van mei tot oktober vertrekt er dagelijks een catamaran met glazen doorkijkbodem vanuit de jachthaven van Torrevieja naar het kleinst bewoonde eiland van Spanje: Tabarca. Dit eiland heeft ongeveer 50 inwoners en is slechts 1.800 meter lang en 400 meter breed. Tabarca staat voor een azuurblauwe zee, prachtige vergezichten en kleurrijke vissershuisjes.

Lees meer over de activiteiten
Valencia

Valencia

Op een kleine twee uur rijden vanaf Dormio Resort Costa Blanca ligt de havenstad Valencia. Deze stad is de op twee na grootste stad van Spanje en heeft zowel culinair, cultureel en op het gebied van natuur een hoop te bieden. Zo loopt er een 9 kilometer lang park dwars door de stad en beschikt de stad over mooie kathedralen, klokkentorens en andere bezienswaardigheden. Daarnaast vindt het wereldberoemde gerecht paella zijn oorsprong in Valencia en wordt hier dus veel geserveerd.

Uitzicht vanaf het kasteel van Guadalest

In het binnenland

In de binnenlanden heeft de tijd vrijwel overal stilgestaan en kan men het authentieke Spanje ervaren. Ter hoogte van Benidorm ligt bijvoorbeeld Guadalest. Het kasteel van Guadalest biedt een mooi inzicht in het Spaanse leven van vroeger. Vanuit het kasteel krijgt men toegang tot het een adembenemend uitzicht over de fraaie omgeving met de bergen, het stuwmeer en het dorp Guadalest zelf.

Lokale markten

In elk dorp zijn kleine markten met lokale producten te vinden. Vooral de dagelijkse vlooienmarkt in het dorp Jalón op 40 kilometer ten noorden van Benidorm wordt hierbij aangeraden. Antiek, snuisterijen en kunst vormen de hoofdmoot van het aanbod, maar men kan er ook heerlijk wijnen proeven.

Ga mee op een bezichtigingsreis
Bekijk de verschillende activiteiten in de omgeving

Bekijk de verschillende activiteiten in de omgeving

Van wandelen en fietsen naar het bezoeken van één van de pretparken in de omgeving. Voor jong en oud is er genoeg te doen in de omgeving van El Campello. Het grootste deel van deze activiteiten kunt u het gehele jaar doen, u hoeft zich dus geen moment te vervelen op Dormio Resort Costa Blanca.