AFM AFM
Omgeving van Dormio Resort Nieuwvliet-Bad

Omgeving van Nieuwvliet-Bad


  • Aan de brede stranden van Zeeuws-Vlaanderen
  • Op korte reisafstand van België
  • Het gehele jaar een populaire bestemming

Op loopafstand van de duinen en de breedste stranden van Zeeuws-Vlaanderen met de meeste zonuren van Nederland bevindt zich Dormio Resort Nieuwvliet-Bad. Nieuwvliet-Bad is een levendige badplaats in de Zeeuwse polders. Deze badplaats is vanwege de kindvriendelijke stranden een zeer populaire vakantiebestemming voor onder andere gezinnen. Zo kunnen kinderen op deze brede stranden haaientanden en fossielen zoeken of kunt u een romantische strandwandeling maken. Een populaire vakantiebestemming die het hele jaar door veel bezoekers trekt!

Schoonste stranden van Nederland in Nieuwvliet-Bad

Schoonste stranden van Nederland in Nieuwvliet-Bad

Zeeuws-Vlaanderen biedt maar liefst 17 kilometer aan prachtige stranden. Kenmerkend voor deze stranden zijn de wapperende blauwe vlaggen. Dit internationale strandkeurmerk staat garant voor een schoon en veilig strand. De stranden in Zeeuws-Vlaanderen zijn meerdere malen uitgeroepen tot de schoonste stranden van Nederland.

Afwisselende natuurgebieden

Vanuit Dormio Resort Nieuwvliet-Bad trekt u eenvoudig de uitgestrekte en afwisselende natuur in. Het resort grenst aan twee indrukwekkende natuurgebieden: de Verdronken Zwarte Polder en Het Zwin.

Afwisselende natuurgebieden
Verdronken Zwarte Polder

Verdronken Zwarte Polder

De Verdronken Zwarte Polder is ontstaan in 1802 toen de Zwarte Polder overstroomde. Het land is daarna nooit meer helemaal ingepolderd. Daardoor heeft het zich in de afgelopen twee eeuwen kunnen ontwikkelen tot een bijzonder natuurgebied van 55 hectare groot, met veel verschillende planten- en dierensoorten.

Het Zwin

Het Zwin

Het Zwin is een beschermd natuurgebied op de Nederlands-Belgische grens en wordt ook wel de ‘internationale luchthaven voor vogels’ genoemd. Het is een zogenaamd intergetijdengebied doordat het gebied tweemaal per dag volloopt met zeewater. Het resultaat is een bijzondere plantenrijkdom wat Het Zwin tot een paradijs voor vogels maakt, als broedgebied en als tussenstop voor trekvogels.

Historische steden en activiteiten

Zeeuws-Vlaanderen staat bekend om haar gemoedelijke en gastvrije karakter.

Bekijk de activiteiten
Historische steden en activiteiten
Historisch Sluis

Historisch Sluis

Dormio Resort Nieuwvliet-Bad ligt in de gemeente Sluis. In het historische centrum van vestingstad Sluis bevindt zich het enige Nederlandse belfort. Deze Vlaamse klokkentoren is een echte blikvanger. Sluis heeft een rijke geschiedenis, terug te zien in de vestingwallen en oude stadspoorten. Het stadje heeft daarnaast veel winkels, restaurants, cafés en in de zomermaanden gezellige avondmarkten.

Havenstad Terneuzen

Havenstad Terneuzen

Havenstad Terneuzen is de stad van ‘spookschip’ De Vliegende Hollander, mosselen en zeeschepen op de Westerschelde. Terneuzen is een stoere havenstad die bol staat van de historie, maar die ook veel vertier biedt: van shoppen tot een avondje genieten van jazzmuziek en van skiën in een overdekte skihal tot cultuur snuiven in het oude centrum.

Historische Belgische steden

Vlak over de grens in België liggen prachtige (historische) steden die zeker een bezoekje waard zijn.

Historische Belgische steden
Knokke

Knokke

Net over de grens bij Zeeuws-Vlaanderen, ligt één van de bekendste Belgische badplaatsen. De stad grenst aan natuurpark Het Zwin. Knokke wordt vanwege de vele (mode)winkels, kunstgalerijen en restaurants ook wel 'Petit Paris' genoemd.

Gent

Gent

Een echte belevenis met een prachtig oud centrum, toprestaurants en een bruisend nachtleven. De eyecatcher van de stad is de zeer klassiek ogende burcht Gravensteen.

Brugge

Brugge

Brugge staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een stad waar de tijd heeft stilgestaan. Het stadscentrum heeft vele middeleeuwse kronkelende kasseistraatjes, gezellige terrassen en kanaaltjes die zich prima lenen voor een romantische boottocht.