AFM AFM

Hoe trends in de toeristische sector zorgen voor een hoger rendement op uw investering

26-10-2023

55-plussers zijn reislustiger dan ooit. Dit zorgt ervoor dat de bijdrage van deze groep vakantiegangers aan de reisbranche met bijna de helft zal stijgen volgens onderzoek van ABN Amro. De bank verwacht dat de vakantie-uitgaven van 55-plussers van 7,17 miljard euro in 2022 naar 10,68 miljard euro in 2027 stijgen.

Deze groep is op zoek naar meer avontuur en trekken er dus vaker en langer op uit dan ooit tevoren. Dat heeft een aantal redenen:

  • Door de vergrijzing is het aantal 55-plussers flink gestegen
  • Hun vermogen is gegroeid
  • Ze hebben meer te besteden doordat er meer tweeverdieners zijn

Onderzoeker Stef Driessen van de ABN Amro legt uit: "De 55- tot 65-jarigen gaan vaak wat verder weg. Zij besteden ook wat meer in het buitenland en houden de vakanties iets korter. 65-plussers besteden vooral geld in het binnenland aan langere vakanties, zestien nachten of meer." Daarbij zijn ook luxe accommodaties erg populair bij deze doelgroep. Maar hoe zorgt deze doelgroep er nu voor dat u een hoger rendement behaalt op uw investering bij Dormio Investments? We leggen het u graag uit!

Fietsvakanties
Voornamelijk fietsvakanties zijn erg in trek, dat merken wij bij Dormio ook! Zo kunnen ook 55-plussers die niet op fietsvakantie zijn, maar wel graag op de fiets de omgeving willen verkennen bij Dormio terecht. Op diverse resorts, zoals Dormio Resort Nieuwvliet-Bad, Dormio Resort Maastricht en Dormio Resort Berck-sur-Mer kunnen gasten een fiets, e-bike of zelfs een e-chopper huren.

Meergeneratie vakantie
Meergeneratie vakanties is één van de grootste trends van 2023. Families gaan graag met elkaar op vakantie om meer tijd met elkaar door te brengen en om de band tussen de generaties te versterken. Bij Dormio hebben we op tijd ingespeeld op deze trend. Onze Groupwoningen, geschikt voor 10 tot 20 personen met luxe voorzieningen zoals een sauna, worden vaak ver van te voren geboekt en leveren dan ook een mooi rendement op voor onze eigenaren!

Buiten het hoogseizoen
Volgens het onderzoek van ABN Amro reizen ouderen vaker niet dan wel in het hoogseizoen. Wij richten de marketing voor onze resorts en hotels daarom op een brede doelgroep. Daarnaast kunnen onze gasten op vrijwel alle resorts dagelijks inchecken. Hierdoor bereiken wij een breder publiek, waaronder de groep die niet afhankelijk is van weekenden en vakanties. Hierdoor is er een veel betere bezettingsgraad en dus ook een beter rendement, ook in het laagseizoen.

Wilt u genieten van deze trends en mooie rendementen? Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor een investering in uw eigen vakantiewoning bij Dormio Investments!

Zo zijn wij onlangs gestart met de bouw van twee nieuwe, luxe resorts in Nederland. Hier vindt u na oplevering onder andere een fietsverhuur én hoogwaardige Groupwoningen. Voor uw fietsvakantie, meergeneratie vakantie of gewoon een weekendje weg in uw eigen vakantiewoning bent u bij Dormio Resort Medemblik en Dormio Resort De Hondsrug aan het juiste adres!

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Lees alle nieuwsberichten