AFM AFM
De prachtige omgeving van Flaine

Ontdek het prachtige Flaine en omgeving


Dormio Resort Les Portes Du Grand Massif is gelegen in een idyllisch berglandschap in de Franse Alpen. In de winter kijkt u vanaf het resort uit over de wit besneeuwd bergen van Flaine en in de zomer kunt u genieten van het uitzicht op een groen landschap met gekleurde bloemen. Kortom: het hele jaar door een prachtig plaatje en dus de perfecte bestemming voor uw eigen vakantiewoning!

Bekijk alle activiteiten
De Mont Blanc

De Mont Blanc

Een beklimming van de 4.810 meter hoge Mont Blanc is voor veel alpinisten dé ultieme uitdaging. De twee- of driedaagse zware gletsjerbeklimming op de hoogste berg van de Alpen is enkel geschikt voor uitstekend getrainde bergwandelaars met gletsjerervaring, onder begeleiding van een gids.

Met de gondel naar grote hoogte

Met de gondel naar grote hoogte

Bent u minder getraind, maar wilt u de Mont Blanc wel van dichtbij zien? U kunt vanaf Chamonix een gondel nemen naar Plan de l’Aiguille. Daarna stapt u over naar een andere gondel, die u naar de top van de Aiguille du Midi brengt op 3.842 meter hoogte. Er zijn diverse uitzichtplekken, maar met nog één korte lift bereikt u het hoogste punt met het beste uitzicht over Italië, Zwitserland en Frankrijk.

Het hele jaar door prachtig

De omgeving van Flaine biedt het gehele jaar door prachtige uitzichten. In de winter ligt de omgeving onder een dik pak sneeuw, in de zomer kunt u genieten van groene bergen, gekleurde bloemen en blauwe luchten.

Het hele jaar door prachtig
Mer de Glace en de Montenvers trein

Mer de Glace en de Montenvers trein

De beroemde tandradbaan Montenvers brengt u op comfortabele wijze van Chamonix naar de schitterende ijszee Mer de Glace op 1.913 meter hoogte. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de grootste gletsjer van Frankrijk. Deze 7 kilometer lange gletsjer ligt aan de noordzijde van de Mont Blanc en is gemiddeld zo’n 200 meter diep en beweegt 120 meter per jaar. Dit is uiteraard ook een formidabele plek voor wandelliefhebbers. Zo brengt deze investering niet alleen u, maar ook uw gasten een geweldige ervaring.

Gezellig Samoëns

Gezellig Samoëns

Het historisch centrum van het mooie Samoëns heeft leuke winkeltjes, restaurants en bars. De nieuwe en snelle Chariande Express stoeltjeslift brengt u in 7 minuten naar de top van de Tête de Saix, de centrale piek van het Grand Massif gebied.

Voor elk wat wils

Kortom: de Franse Alpen hebben voor jong en oud, gevorderd en beginner genoeg te bieden. Door zowel in de winter als in de zomer een brede doelgroep aan te trekken bent u als eigenaar verzekerd van een waardevaste investering.

Meer informatie ontvangen?
Ontdek de winter- én zomeractiviteiten in de omgeving

Ontdek de winter- én zomeractiviteiten in de omgeving

Zowel in de zomer als in de winter heeft Flaine en haar omgeving een hoop activiteiten te bieden. In een natuurrijke omgeving als deze hoeft u zich geen moment te vervelen.