AFM AFM

Financieren van tweede huis met overwaarde

16-09-2021

Het effect dat de stijgende huizenprijzen net zich meebrengen is opvallend. Doordat huizen steeds meer stijgen in waarde, komt er vanuit het eerste huis meer kapitaal vrij waar een tweede woning mee kan worden gefinancierd. Dit maakt dat het kopen van een tweede huis steeds populairder wordt. Ook spaargeld investeren in recreatief vastgoed wordt steeds populairder.

Oververhitte woningmarkt voordelig voor investeerders
In 2020 vond een stijging van maar liefst 70% plaats wat betreft de verkoop van recreatiewoningen in Nederland. Beursorganisator Second Home schat in dat op dit moment ongeveer 1 op de 20 Nederlandse huishoudens een tweede huis heeft in binnen- of buitenland.

“De negatieve rente op spaargeld heeft de populariteit van een tweede huis verder vergroot”, zegt Tom van den Brink van Second Home. Hij verdeelt kopers van een tweede huis in drie categorieën: kopers die een tweede woning aanschaffen alleen voor eigen gebruik, alleen voor verhuur of een combinatie hiervan.

Begeleiding bij aanschaf tweede huis in het buitenland
Wanneer u een vakantiewoning in het buitenland wilt kopen met een nieuwe hypotheek, wordt u vaak aangeraden bij een bank in het land zelf aan te kloppen. In ieder land gelden er andere regels en dit kan het afsluiten van een nieuwe hypotheek zonder deskundige begeleiding lastig maken. Dormio Investments kan u hierbij helpen wanneer u bij ons een vakantiewoning koopt. U wordt dan volledig door ons begeleid in het Nederlands of Engels. Ook kunt u gedurende uw aankoopproces altijd bij ons terecht met juridische, fiscale of overige vragen.

Aantrekkelijk rendement door financiering
Wanneer u een vakantiewoning koopt als belegging, kunt u ervoor kiezen om deze deels te laten financieren. Hierdoor behaalt u middels het hefboomeffect een mooi rendement op uw eigen vermogen. Door gebruik te maken van financiering wordt het rendement op uw geïnvesteerde geld namelijk verhoogd. Dit wordt extra interessant door de lage rentetarieven die banken op het moment hanteren.

Als u kiest voor een nieuwe hypotheek op het tweede huis, dan geldt zowel in Nederland als in veel andere Europese landen de eis dat u minimaal 30% tot 40% van de koopsom zelf inlegt met spaargeld. Dit houdt in dat het vaak mogelijk is om 60% tot 70% te laten financieren. De opbrengsten van verhuur worden door de fiscus belast in box 3. Hierdoor betaalt u relatief weinig belasting over de huurinkomsten in vergelijking met onder andere loon. Zo wordt investeren in recreatief vastgoed nog aantrekkelijker.

Goed doordacht investeren bij Dormio Investments
Wilt u ook een tweede huis kopen, voor eigen gebruik, verhuur of een combinatie hiervan? Dormio biedt u een uitgebreid aanbod aan hoogwaardige luxe vakantiewoningen gelegen op Europese toplocaties. Doordat wij naast de ontwikkeling en verkoop ook verantwoordelijk zijn voor de verhuur en het onderhoud van uw woning, wordt u volledig ontzorgd. Heeft u vragen of interesse in een vakantiewoning op één van onze resorts? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!

Bron: nu.nl

Lees alle nieuwsberichten