AFM AFM
Header Activiteiten

Uitgebreid aanbod activiteiten voor jong en oud


  • Rijk aan historie, musea en monumenten
  • Actief genieten in de buitenlucht
  • Geliefde plek onder watersporters

Dormio Resort Medemblik bevindt zich op slechts 5 minuten rijden van het pittoreske Medemblik. Door de eeuwen heen heeft deze stad aan het water een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Een eigen vakantiewoning op dit resort betekent dan ook een investering op een plek met een rijke geschiedenis! Tegenwoordig staat Medemblik bekend als een bruisende stad met een gevarieerd aanbod activiteiten voor een brede doelgroep nationale en internationale toeristen. Dit maakt het een aantrekkelijke vakantiebestemming onder zowel gezinnen, families, vriendengroepen als stellen. Er is voor elk wat wils en u zult zich zeker niet hoeven te vervelen wanneer u hier zelf op vakantie gaat!

Ontdek het verhaal achter Kasteel Radboud

Ontdek het verhaal achter Kasteel Radboud

Al ruim 700 jaar vormt Kasteel Radboud hét icoon van Medemblik. De geschiedenis van dit kasteel gaat dan ook heel ver terug. Om zijn macht te behouden, liet Graaf Floris V in 1288 vijf dwangburchten bouwen. Hiervan is Kasteel Radboud de enige die is overgebleven en nog steeds bewonderd kan worden.

Altijd iets te beleven

Altijd iets te beleven

Tegenwoordig is Kasteel Radboud een museum en is er in en rond het kasteel altijd wel iets te doen. Er worden per jaar namelijk meer dan 60 evenementen en activiteiten georganiseerd! Wanneer u op Dormio Resort Medemblik verblijft is dit imposante kasteel zeker het bezoeken waard! Laat u verwonderen door de interessante geschiedenis.

Fietsen in de omgeving van Medemblik
Een reisje terug in de tijd

Een reisje terug in de tijd

Ga mee op een indrukwekkende reis en leer meer over deze historische driehoek van West-Friesland! Reis mee met de stoomtram die gedurende 6 maanden in het jaar 6 dagen in de week tussen Hoorn en Medemblik rijdt. Stap in bij de naast het resort gelegen tramhalte Opperdoes Oosteinde en geniet van een bijzondere rit door het typerende West-Friese landschap. In Medemblik stapt u aan boord van het museumschip dat u over het IJsselmeer naar Enkhuizen brengt. Met de reguliere treindienst reist u weer terug naar Hoorn waar u bij Museum Stoomtram originele locomotieven en rijtuigen kunt bewonderen!

Hoogwaardige vakantiewoningen op een toplocatie

Nabij het bruisende Medemblik met tal van recreatiemogelijkheden vindt u Dormio Resort Medemblik. Hier realiseren wij 88 luxe vakantiewoningen in verschillende uitvoeringen, waaronder Wellness-, Kids- en Groupwoningen, voor gezelschappen variërend van 4 tot 22 personen. Welke woning u ook kiest, u beschikt over een woning die perfect past bij het historische karakter van de omgeving en bent van alle luxe voorzien!

Verken de historische driehoek

Verken de historische driehoek

De steden Hoorn, Medemblik en Enkhuizen worden ook wel de 'historische driehoek' of de 'gouden driehoek' genoemd, dankzij hun verleden als belangrijke handelssteden tijdens de Gouden Eeuw. Met een afwisselende wandelroute verkent u de mooiste bezienswaardigheden uit de Gouden Eeuw. Of stap op de fiets om de 63 kilometer lange ‘Gouden Driehoek fietsroute’ te volgen.

Terug in de tijd met meelmolen De Herder

Terug in de tijd met meelmolen De Herder

Op een schitterende plek langs de Westerdijk staat de trots van Medemblik: molen De Herder. Op deze plek stond van oudsher de Westermeelmolen waar bakkers en bierbrouwers bijna vierhonderd jaar lang hun graan lieten malen. De molenaar geeft u graag een rondleiding en neemt u mee terug in de tijd toen molens nog een essentiële schakel in de voedselvoorziening vormden.

Het lekkerste museum van Nederland

Het lekkerste museum van Nederland

Bent u een echte zoetekauw? Breng dan een bezoek aan Bakkerijmuseum “De Oude Bakkerij”. Dit museum heeft al 40 jaar de titel het ‘lekkerste museum van Nederland’. Hier vinden dagelijks koek-, marsepein-, chocolade- en andere demonstraties plaats, oftewel technieken die bijna nergens anders meer in Nederland te zien zijn. Zowel kinderen als volwassenen worden hier aan het werk gezet!

Grootste collectie aan werkende stoommachines

Grootste collectie aan werkende stoommachines

Nergens vindt u zoveel nog werkende stoommachines bij elkaar als in het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik. Dit museum is gevestigd in het voormalig stoomgemaal ‘Vier Noorder Koggen’ en is door haar interactiviteit leuk voor jong en oud. U kunt hier zelf stoom maken, ontdekken wat stoomkracht allemaal doet en deelnemen aan de verschillende activiteiten die hier regelmatig worden georganiseerd.

Ontdek de prachtige regio op een actieve manier

Ontdek de prachtige regio op een actieve manier

West-Friesland is een veelzijdige regio door de verschillende soorten landschappen. Of u nu graag een wandeling maakt door de karakteristieke dorpjes, al fietsend geniet van het schilderachtige Laag Hollandse landschap of meer wilt leren over de Gouden Eeuw middels een themaroute: in deze regio kan het! Ontdek de rijke cultuur, geschiedenis en de mooiste uitkijkpunten van deze prachtige regio op een actieve manier.

Kitesurfen op het IJsselmeer
Geliefde plek onder watersporters

Geliefde plek onder watersporters

Bent u een watersportliefhebber? Dan kunt u uw hart ophalen in dit internationaal centrum van de watersport. Door de ligging nabij het IJsselmeer zijn er veel watersporten te beoefenen, waaronder zeilen, (kite)surfen en suppen. Ook varen behoort uiteraard tot de mogelijkheden in dit prachtige watergebied.

Sla een balletje op Golfbaan De Vlietlanden

Sla een balletje op Golfbaan De Vlietlanden

Of u nu een echte beginner, een beetje golfervaring heeft of een doorgewinterde golfer bent: bij Golfbaan De Vlietlanden bent u altijd welkom! Deze golfbaan, op slechts 3.5 kilometer van het resort, beschikt over 18 uitdagende holes met veel hoogteverschillen en waterpartijen en diverse gratis oefenfaciliteiten. De Vlietlanden ligt in een prachtig landelijk gebied en staat bekend als de gezelligste golfbaan van Noord-Holland.

Benieuwd wat er in de omgeving allemaal te zien is?

Benieuwd wat er in de omgeving allemaal te zien is?

Dormio Resort Medemblik ligt op steenworp afstand van de oudste stad van West-Friesland. Breng een bezoek aan de historische stadshavens, verken de Gouden Driehoek tussen Medemblik, Hoorn en Enkhuizen of kom tot rust in één van de prachtige natuurgebieden. Er is voor elk wat wils!